Boek
Nederlands

De ruimtereis

Danny Verbiest (auteur), Gert Verhulst (auteur), Hans Bourlon (auteur)
De kabouters Klus en Smul maken een grote ruimtereis. Prentenboek met vlakke, cartoonachtige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Kabouters, Ruimtevaart
Titel
De ruimtereis / tekst Danny Verbiest, Gert Verhulst en Hans Bourlon ; tek. Wim Swerts ... [et al.]
Auteur
Danny Verbiest Gert Verhulst 1968- Hans Bourlon
Illustrator
Swerts 1966-
Taal
Nederlands
Uitgever
[Schelle]: Studio 100, 2002 | Andere uitgaven
[18] p. : ill.
ISBN
9789059160262 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Humor (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Deel uit een serie prentenboeken over kabouter Plop, die onafhankelijk van elkaar gelezen kunnen worden. In dit deel gaan Smul en Klus met een zelfgemaakte raket de lucht in om enige meters verder in het kabouterbos neer te storten. Ze lopen het bos uit een feest tegemoet, waar ze leuke ruimtewezens ontmoeten. Dat blijken echter de andere kabouters te zijn, die zich voor het feest verkleed hebben. Een prentenboek met grote paginavullende tekeningen in een kader. De kaft toont kabouter Plop die de raket aansteekt. De kleurige tekeningen zien er vrolijk uit en tonen vele details. Bovenaan in de het kader staan de teksten in drie tot vier zinnen. Ze bevatten geen moeilijke woorden en veel dialogen. Een aardig boek voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Over Danny Verbiest

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door www.akkerdjie.be podcast

Daniël Adrien Julien Verbiest (Vilvoorde, 27 september 1945), beter bekend als Danny Verbiest, is een Vlaams voormalig acteur, televisieproducent en -presentator, schrijver en poppenspeler.

Verbiest speelde in een aantal televisieprogramma's en films mee:

  • Danny in Kameleon (1983-1993), hierin leerde Verbiest kinderen knutselen;
  • Zichzelf in Bassie en Adriaan en de verzonken stad (1989), waarin hij Bassie en Adriaan hielp om een steen te ontcijferen;
  • Zichzelf in Bassie en Adriaan en de geheimzinnige opdracht (1992), waarin hij in een aflevering Bassie en Adriaan hielp met het oplossen van een raadsel. Hij wist al direct dat met de omschrijving "Het allerkleinste van de wereld is in Brussel heel groot" het Atomium werd bedoeld.

Samen met Gert Verhulst en Hans Bourlon startte Verbiest in 1996 het productiehuis Studio 100. Hij speelde de hond Samson in Samson en Gert (1989-2005). Deze rol vertolk…Lees verder op Wikipedia

Suggesties