Boek
Nederlands
Gert en zijn hond Samson gaan samen winkelen in de supermarkt. Prentenboek met stripachtige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 3 jaar.
Titel
De supermarkt
Auteur
Danny Verbiest Gert Verhulst
Illustrator
Bruno De Roover
Taal
Nederlands
Uitgever
[Schelle]: Studio 100, 2003
[20] p. : ill.
ISBN
9059160592 9789059160590

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Gert en zijn hond Samson gaan boodschappen doen in de supermarkt. Als Samson in de winkel zijn baasje uit het oog verliest, wordt hij door een vriendelijke verkoper teruggebracht. Eenvoudig prentenboekje met per twee pagina's enkele regeltjes tekst. De stripachtige tekeningen - die in de verste verte niet op de Samson en Gert lijken die bij de kinderen bekend zijn van televisie - zijn veelkleurig. Ook vertonen de verschillende personages opvallend veel gelijkenis. De rekken van de supermarkt zijn niet gevuld. Het vierkante boekje maakt deel uit van een reeks avonturen van Samson en Gert voor kinderen vanaf ca. 3 jaar.

Over Danny Verbiest

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door www.akkerdjie.be podcast

Daniël Adrien Julien Verbiest (Vilvoorde, 27 september 1945), beter bekend als Danny Verbiest, is een Vlaams voormalig acteur, televisieproducent en -presentator, schrijver en poppenspeler.

Verbiest speelde in een aantal televisieprogramma's en films mee:

  • Danny in Kameleon (1983-1993), hierin leerde Verbiest kinderen knutselen;
  • Zichzelf in Bassie en Adriaan en de verzonken stad (1989), waarin hij Bassie en Adriaan hielp om een steen te ontcijferen;
  • Zichzelf in Bassie en Adriaan en de geheimzinnige opdracht (1992), waarin hij in een aflevering Bassie en Adriaan hielp met het oplossen van een raadsel. Hij wist al direct dat met de omschrijving "Het allerkleinste van de wereld is in Brussel heel groot" het Atomium werd bedoeld.

Samen met Gert Verhulst en Hans Bourlon startte Verbiest in 1996 het productiehuis Studio 100. Hij speelde de hond Samson in Samson en Gert (1989-2005). Deze rol vertolk…Lees verder op Wikipedia

Suggesties