Boek
Nederlands

De taart

Danny Verbiest (samensteller)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Drie korte verhalen over het hondje Samson en zijn baasje Gert. Prentenboek met clichématige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 3 jaar.
Titel
De taart / samengest. door Verbiest, Danny ... [et al.]
Samensteller
Danny Verbiest
Taal
Nederlands
Uitgever
Schelle: Studio 100, 1998? | Andere uitgaven
[28] p. : ill.
Aantekening
Gebaseerd op de televisieserie Samson en Gert
ISBN
90-7605-523-8

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een boek uit een serie over de van de televisieserie bekende hond Samson en zijn baas Gert. Deze bundel bevat drie verhalen, die onafhankelijk van elkaar gelezen kunnen worden. De verhalen bestaan steeds uit een titelpagina, waarop de tekeningen op postzegelformaat afgebeeld zijn, vier pagina's tekst, waaronder de al bekeken bladzijden opnieuw in postzegelformaat afgebeeld staan en een afsluitende pagina, waarbij een fragment van de tekening in een wit vakje in een van de vier tekeningen van het verhaal ingepast moet worden. De tekeningen zien er onder andere door het kleurgebruik vrolijk uit en bevatten niet al te veel details. De kaft van dit bijna vierkante boekje toont een scène uit het titelverhaal. De teksten komen nogal zakelijk over en bevatten veel lange zinnen. Ook worden er personen in genoemd, die in het verhaal niet voorkomen. Een verzorgd boekje voor kinderen vanaf ca. 3 jaar, waarbij de tekeningen en de vormgeving aantrekkelijker zijn dan de verhalen en teksten.

Over Danny Verbiest

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door www.akkerdjie.be podcast

Daniël Adrien Julien Verbiest (Vilvoorde, 27 september 1945), beter bekend als Danny Verbiest, is een Vlaams voormalig acteur, televisieproducent en -presentator, schrijver en poppenspeler.

Verbiest speelde in een aantal televisieprogramma's en films mee:

  • Danny in Kameleon (1983-1993), hierin leerde Verbiest kinderen knutselen;
  • Zichzelf in Bassie en Adriaan en de verzonken stad (1989), waarin hij Bassie en Adriaan hielp om een steen te ontcijferen;
  • Zichzelf in Bassie en Adriaan en de geheimzinnige opdracht (1992), waarin hij in een aflevering Bassie en Adriaan hielp met het oplossen van een raadsel. Hij wist al direct dat met de omschrijving "Het allerkleinste van de wereld is in Brussel heel groot" het Atomium werd bedoeld.

Samen met Gert Verhulst en Hans Bourlon startte Verbiest in 1996 het productiehuis Studio 100. Hij speelde de hond Samson in Samson en Gert (1989-2005). Deze rol vertolk…Lees verder op Wikipedia