Strip
Nederlands

De taartengooiers

Danny Verbiest (scenarist), Hans Bourlon (scenarist), Jean-Pol (illustrator)
Titel
De taartengooiers
Scenarist
Danny Verbiest Hans Bourlon Gert Verhulst 1968-
Illustrator
Jean-Pol Swerts 1966-
Taal
Nederlands
Uitgever
[Schelle]:: Studio 100, [1998?] | Andere uitgaven
46 p. : ill.
ISBN
90-7605-526-2 (paperback) 9789076055268 (paperback)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Humoristische ballonstrip met drie verhalen over de Vlaamse tv-persoonlijkheden Gert en zijn schapendoes Samson. Verhaaltjes voor jonge kinderen, met een vaste stereotiepe rolbezetting, bijv. burgemeester met hoge hoed, kapper met roze kappersjas, kortom een hoog Swiebertjegehalte. Vriendelijke verhaaltjes over een ontsnapte gorilla, taartengooien e.d. met redelijk veel gooi- en smijtwerk. De sprekende hond Samson verbastert sommige moeilijke woorden, die Gert dan steevast verbetert. Getekend in karikaturale, beetje oubollige, kindvriendelijke stijl.

Over Danny Verbiest

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door www.akkerdjie.be podcast

Daniël Adrien Julien Verbiest (Vilvoorde, 27 september 1945), beter bekend als Danny Verbiest, is een Vlaams voormalig acteur, televisieproducent en -presentator, schrijver en poppenspeler.

Verbiest speelde in een aantal televisieprogramma's en films mee:

  • Danny in Kameleon (1983-1993), hierin leerde Verbiest kinderen knutselen;
  • Zichzelf in Bassie en Adriaan en de verzonken stad (1989), waarin hij Bassie en Adriaan hielp om een steen te ontcijferen;
  • Zichzelf in Bassie en Adriaan en de geheimzinnige opdracht (1992), waarin hij in een aflevering Bassie en Adriaan hielp met het oplossen van een raadsel. Hij wist al direct dat met de omschrijving "Het allerkleinste van de wereld is in Brussel heel groot" het Atomium werd bedoeld.

Samen met Gert Verhulst en Hans Bourlon startte Verbiest in 1996 het productiehuis Studio 100. Hij speelde de hond Samson in Samson en Gert (1989-2005). Deze rol vertolk…Lees verder op Wikipedia

Suggesties