Strip
Nederlands

Het gekostumeerd bal

Danny Verbiest (scenarist), Gert Verhulst (scenarist), Hans Bourlon (scenarist)
Titel
Het gekostumeerd bal
Scenarist
Danny Verbiest Gert Verhulst Hans Bourlon
Taal
Nederlands
Uitgever
BMC Belgium [S.l.], (-)
46 p. : ill.
ISBN
9076055297 9789076055299

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Zeventiende deel in een serie stripverhalen over de avonturen van de televisiehelden hond Samson, zijn baasje Gert en hun vrienden. Dit album bevat vier verhalen die vermoedelijk ook als afleveringen op de televisie zijn geweest. Daar hebben de flauwe verhalen en oubollige humor nog enig effect, in een stripverhaal nauwelijks. De tekeningen zijn niet slecht en zijn goed ingekleurd in felle kleuren. De weinge tekst staat in ballonnen boven in de illustraties. Voor kinderen vanaf een jaar of zeven die regelmatig naar het gelijknamige programma op de televisie kijken is deze strip wel aardig.

Over Danny Verbiest

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door www.akkerdjie.be podcast

Daniël Adrien Julien Verbiest (Vilvoorde, 27 september 1945), beter bekend als Danny Verbiest, is een Vlaams voormalig acteur, televisieproducent en -presentator, schrijver en poppenspeler.

Verbiest speelde in een aantal televisieprogramma's en films mee:

  • Danny in Kameleon (1983-1993), hierin leerde Verbiest kinderen knutselen;
  • Zichzelf in Bassie en Adriaan en de verzonken stad (1989), waarin hij Bassie en Adriaan hielp om een steen te ontcijferen;
  • Zichzelf in Bassie en Adriaan en de geheimzinnige opdracht (1992), waarin hij in een aflevering Bassie en Adriaan hielp met het oplossen van een raadsel. Hij wist al direct dat met de omschrijving "Het allerkleinste van de wereld is in Brussel heel groot" het Atomium werd bedoeld.

Samen met Gert Verhulst en Hans Bourlon startte Verbiest in 1996 het productiehuis Studio 100. Hij speelde de hond Samson in Samson en Gert (1989-2005). Deze rol vertolk…Lees verder op Wikipedia

Suggesties