Boek
Nederlands
Samson en zijn hond Gert krijgen de schrik van hun leven als ze tijdens het kamperen wakker worden van een enorme schaduw voor hun tent. Prentenboek met clichématige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Kamperen
Titel
kamperen
Auteur
Danny Verbiest Gert Verhulst
Taal
Nederlands
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: LIC studio 100 Belgium, 2004
z.p. : ill.
ISBN
9059161025 9789059161023

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Gert en zijn hond Samson gaan kamperen. Als het avond wordt, zetten ze hun tent op. Na het eten gaan ze slapen, maar dan schrikt Samson wakker door een schaduw voor de tent. Deze schaduw blijkt een koe te zijn. De volgende ochtend zien ze pas waar ze hun tent hebben neergezet! Gelukkig kan het kamperen doorgaan, maar wel op een andere plek. Negende deel uit een serie, die is gebaseerd op het gelijknamige televisieprogramma van KETNET. Verhaallijn en taalgebruik zijn eenvoudig en de veelkleurige en stripachtige tekeningen ondersteunen de tekst. De illustraties staan om en om op een dubbele pagina of één pagina. Bij de dubbele pagina staat de tekst in de tekening, bij de enkele illustratie staat de tekst op de linkerpagina (op een paars, geel of felblauw fond) afgedrukt. De tekst is summier en gedrukt in een grote, schreefloze letter. Het verhaal is af te lezen aan de illustraties. Vierkant boek met stevig papier. Vanaf ca. 3 jaar.

Over Danny Verbiest

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door www.akkerdjie.be podcast

Daniël Adrien Julien Verbiest (Vilvoorde, 27 september 1945), beter bekend als Danny Verbiest, is een Vlaams voormalig acteur, televisieproducent en -presentator, schrijver en poppenspeler.

Verbiest speelde in een aantal televisieprogramma's en films mee:

  • Danny in Kameleon (1983-1993), hierin leerde Verbiest kinderen knutselen;
  • Zichzelf in Bassie en Adriaan en de verzonken stad (1989), waarin hij Bassie en Adriaan hielp om een steen te ontcijferen;
  • Zichzelf in Bassie en Adriaan en de geheimzinnige opdracht (1992), waarin hij in een aflevering Bassie en Adriaan hielp met het oplossen van een raadsel. Hij wist al direct dat met de omschrijving "Het allerkleinste van de wereld is in Brussel heel groot" het Atomium werd bedoeld.

Samen met Gert Verhulst en Hans Bourlon startte Verbiest in 1996 het productiehuis Studio 100. Hij speelde de hond Samson in Samson en Gert (1989-2005). Deze rol vertolk…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek