Boek
Nederlands

Marlène komt

Danny Verbiest (samensteller)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Drie korte verhalen over het hondje Samson en zijn baasje Gert. Prentenboek met clichématige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 3 jaar.
Titel
Marlène komt / samengest. door Verbiest, Danny ... [et al.]
Samensteller
Danny Verbiest
Taal
Nederlands
Uitgever
Schelle: Studio 100, 1997? | Andere uitgaven
[28] p. : ill.
Aantekening
Gebaseerd op de televisieserie Samson en Gert
ISBN
90-76055-22-X

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Gert maakt het huis schoon omdat hij bezoek krijgt. Natuurlijk wil Samsom hem helpen. Drie zeer eenvoudige verhaaltjes met Samsom en Gert in de hoofdrol. Ieder verhaaltje heeft een paginagrote kleurentekening op de ene bladzijde en op de andere bladzijde staat de tekst, gedrukt in een zeer grote, vetgedrukte letter. Het taalgebruik is eenvoudig met soms wat moeilijke woorden (berisping). De verhaaltjes moeten worden voorgelezen. Twee van de drie verhaaltjes worden afgesloten met een klein en eenvoudig puzzeltje. Onder aan de tekstpagina zijn de plaatjes per verhaal in het klein afgedrukt in afdrukken van hondenpootjes. De doelgroep, jonge kinderen uit de kleuterschool, kent de hoofdrolspelers uit de gelijknamige t.v.-serie.

Over Danny Verbiest

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door www.akkerdjie.be podcast

Daniël Adrien Julien Verbiest (Vilvoorde, 27 september 1945), beter bekend als Danny Verbiest, is een Vlaams voormalig acteur, televisieproducent en -presentator, schrijver en poppenspeler.

Verbiest speelde in een aantal televisieprogramma's en films mee:

  • Danny in Kameleon (1983-1993), hierin leerde Verbiest kinderen knutselen;
  • Zichzelf in Bassie en Adriaan en de verzonken stad (1989), waarin hij Bassie en Adriaan hielp om een steen te ontcijferen;
  • Zichzelf in Bassie en Adriaan en de geheimzinnige opdracht (1992), waarin hij in een aflevering Bassie en Adriaan hielp met het oplossen van een raadsel. Hij wist al direct dat met de omschrijving "Het allerkleinste van de wereld is in Brussel heel groot" het Atomium werd bedoeld.

Samen met Gert Verhulst en Hans Bourlon startte Verbiest in 1996 het productiehuis Studio 100. Hij speelde de hond Samson in Samson en Gert (1989-2005). Deze rol vertolk…Lees verder op Wikipedia