Boek
Nederlands

Plop : 50 verhaaltjes voor het slapengaan 2

Danny Verbiest (auteur), Hans Bourlon (auteur), Peter Quirijnen (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Bundel met vijftig korte verhalen over kabouter Plop. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Kabouters
Titel
Plop : 50 verhaaltjes voor het slapengaan 2 / Danny Verbiest ; Gert Verhulst ; Hans Bourlon ; ill. Peter Quirijnen
Auteur
Danny Verbiest Hans Bourlon Gert Verhulst 1968-
Illustrator
Peter Quirijnen
Taal
Nederlands
Uitgever
[Schelle]:: Studio 100, 2000 | Andere uitgaves
159 p. : ill.
ISBN
90-76055-74-2

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Bundel met 50 korte kabouterverhaaltjes (3 p.) die tegen bedtijd kunnen worden voorgelezen aan kleuters. Spannend zijn ze niet, evenmin grappig. De namen van de verhaalfiguren zijn vergezocht: kabouter Pik pikt, kabouter Lui is lui, kabouter Kwebbel kwebbelt en zo gaat het maar door. Voor even leuk misschien, maar op den duur vervelend. Met de regelmaat van de klok keren woorden als plopperdeplop, klusserdeklus, luierdelui, pikkerdepik, kwebbeldekweb terug. Woorden zijn vaak te moeilijk: toog, vrouwenwerkje, gefikst, als het ware, beteuterd, herbegin, een lesje hebben geleerd, enzovoort. De vele zwart-wittekeningen zijn grappig. De stevig gebonden omslag nodigt kinderen uit het boekje in handen van hun ouders te geven. Zelf er uit lezen is voor hen te moeilijk, terwijl oudere lezertjes de inhoud flauw zullen vinden. Vanaf ca. 4 jaar.

Over Danny Verbiest

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door www.akkerdjie.be podcast

Daniël Adrien Julien Verbiest (Vilvoorde, 27 september 1945), beter bekend als Danny Verbiest, is een Vlaams voormalig acteur, televisieproducent en -presentator, schrijver en poppenspeler.

Verbiest speelde in een aantal televisieprogramma's en films mee:

  • Danny in Kameleon (1983-1993), hierin leerde Verbiest kinderen knutselen;
  • Zichzelf in Bassie en Adriaan en de verzonken stad (1989), waarin hij Bassie en Adriaan hielp om een steen te ontcijferen;
  • Zichzelf in Bassie en Adriaan en de geheimzinnige opdracht (1992), waarin hij in een aflevering Bassie en Adriaan hielp met het oplossen van een raadsel. Hij wist al direct dat met de omschrijving "Het allerkleinste van de wereld is in Brussel heel groot" het Atomium werd bedoeld.

Samen met Gert Verhulst en Hans Bourlon startte Verbiest in 1996 het productiehuis Studio 100. Hij speelde de hond Samson in Samson en Gert (1989-2005). Deze rol vertolk…Lees verder op Wikipedia

Suggesties