Boek
Nederlands

Plop : 50 verhaaltjes voor het slapengaan 9

Danny Verbiest (auteur), Gert Verhulst (auteur), Hans Bourlon (auteur)
+1
Plop : 50 verhaaltjes voor het slapengaan 9
×
Plop : 50 verhaaltjes voor het slapengaan 9 Plop : 50 verhaaltjes voor het slapengaan 9
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Bundel met vijftig korte verhalen over kabouter Plop. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Kabouters
Titel
Plop : 50 verhaaltjes voor het slapengaan 9
Auteur
Danny Verbiest Gert Verhulst Hans Bourlon
Taal
Nederlands
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Studio 100, 2004 | Andere uitgaves
157 p. : ill.
ISBN
9059161041 9789059161047

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Deel uit de serie 'Plop: 50 verhaaltjes voor het slapengaan'. Het handzame gebonden boekje bevat korte verhaaltjes die per verhaal niet meer dan één minuut voorleestijd vragen. De verhaaltjes zijn onschuldig, vriendelijk, ongecompliceerd, humoristisch en hebben een goede afloop. De korte telegramachtige schrijfstijl leent zich niet echt voor voorlezen, maar omdat deze vergelijkbaar is met de bekende 'snelle en korte' verhaaltjes van de televisieprogramma's rond kabouter Plop zal dat wel vertrouwd zijn voor de luisteraars. In sommige verhaaltjes worden de kinderen rechtstreeks aangesproken. Het boekje heeft een duidelijke letter; ieder verhaaltje bevat zwarte, cartoonachtige tekeningen van Bruno De Roover. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar.

Over Danny Verbiest

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door www.akkerdjie.be podcast

Daniël Adrien Julien Verbiest (Vilvoorde, 27 september 1945), beter bekend als Danny Verbiest, is een Vlaams voormalig acteur, televisieproducent en -presentator, schrijver en poppenspeler.

Verbiest speelde in een aantal televisieprogramma's en films mee:

  • Danny in Kameleon (1983-1993), hierin leerde Verbiest kinderen knutselen;
  • Zichzelf in Bassie en Adriaan en de verzonken stad (1989), waarin hij Bassie en Adriaan hielp om een steen te ontcijferen;
  • Zichzelf in Bassie en Adriaan en de geheimzinnige opdracht (1992), waarin hij in een aflevering Bassie en Adriaan hielp met het oplossen van een raadsel. Hij wist al direct dat met de omschrijving "Het allerkleinste van de wereld is in Brussel heel groot" het Atomium werd bedoeld.

Samen met Gert Verhulst en Hans Bourlon startte Verbiest in 1996 het productiehuis Studio 100. Hij speelde de hond Samson in Samson en Gert (1989-2005). Deze rol vertolk…Lees verder op Wikipedia

Suggesties