Boek
Nederlands

Plop : 50 verhaaltjes voor het slapengaan

Danny Verbiest (auteur), Gert Verhulst (auteur)
Bundel met vijftig korte verhalen over kabouter Plop. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Plop : 50 verhaaltjes voor het slapengaan
Auteur
Danny Verbiest Gert Verhulst
Taal
Nederlands
Uitgever
[S.I.]: Studio 100 [S.l.], 2004 | Andere uitgaves
157 p. : ill.
Aantekening
7,40 EURO
ISBN
9059160878 9789059160873

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Vijftig korte verhaaltjes van 2 à 3 bladzijden over kabouter Plop die met zijn kaboutervriendjes alledaagse en vooral grappige dingen beleeft. Het taalgebruik is eenvoudig en wollig: kwebbberdekweb, plopperdeplop etc., wellicht kaboutertaal? De t.v.-serie is populair, maar dit boekje maakt een wat oubollige indruk. De uitgave is ruimschoots geïllustreerd met karikaturale tekeningen in zwart-wit die uitnodigen om in te kleuren. Het kleine formaat, de kleurige omslag en de ruime lay-out zijn aantrekkelijk voor iets gevorderde, weinig eisende lezertjes én voorlezers! Vanaf ca. 4 jaar.

Over Danny Verbiest

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door www.akkerdjie.be podcast

Daniël Adrien Julien Verbiest (Vilvoorde, 27 september 1945), beter bekend als Danny Verbiest, is een Vlaams voormalig acteur, televisieproducent en -presentator, schrijver en poppenspeler.

Verbiest speelde in een aantal televisieprogramma's en films mee:

  • Danny in Kameleon (1983-1993), hierin leerde Verbiest kinderen knutselen;
  • Zichzelf in Bassie en Adriaan en de verzonken stad (1989), waarin hij Bassie en Adriaan hielp om een steen te ontcijferen;
  • Zichzelf in Bassie en Adriaan en de geheimzinnige opdracht (1992), waarin hij in een aflevering Bassie en Adriaan hielp met het oplossen van een raadsel. Hij wist al direct dat met de omschrijving "Het allerkleinste van de wereld is in Brussel heel groot" het Atomium werd bedoeld.

Samen met Gert Verhulst en Hans Bourlon startte Verbiest in 1996 het productiehuis Studio 100. Hij speelde de hond Samson in Samson en Gert (1989-2005). Deze rol vertolk…Lees verder op Wikipedia