Strip
Nederlands

Roboctaaf

Danny Verbiest (scenarist), Hans Bourlon (scenarist), Gert Verhulst (scenarist)
Titel
Roboctaaf
Scenarist
Danny Verbiest Hans Bourlon Gert Verhulst 1968-
Illustrator
Jean-Pol Swerts 1966-
Taal
Nederlands
Uitgever
Schelle: Studio 100, [1999?] | Andere uitgaven
46 p. : ill.
ISBN
90-76055-50-5 (paperback) 9789076055503 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Negentiende deel in een serie stripverhalen over de avonturen van enkele televisiepersoonlijkheden: de hond Samson, zijn baasje Gert en hun vrienden. Het album bevat twee verhalen. In het eerste heeft Oktaaf een robot uitgevonden. Wanneer de afstandsbediening daarvan wordt verwisseld met die van het vliegtuig van Alberto gebeuren er rare dingen. In het tweede verhaal is Oktaaf trainer van het plaatselijke voetbalteam. Door zijn schuld arriveren ze niet op tijd voor een belangrijke uitwedstrijd en moeten Samson, Gert en hun vrienden de eer redden. Flauwe verhalen met bejaarde grappen en humor die op de televisie nog een beetje aardig zijn, maar in een stripverhaal nauwelijks. De tekeningen zijn niet slecht en goed ingekleurd in felle kleuren. De weinige tekst staat in ballonnen boven in de illustraties. Voor kinderen vanaf ca. 8 jaar die regelmatig naar het gelijknamige televisieprogramma kijken is deze strip wel aardig.

Over Danny Verbiest

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door www.akkerdjie.be podcast

Daniël Adrien Julien Verbiest (Vilvoorde, 27 september 1945), beter bekend als Danny Verbiest, is een Vlaams voormalig acteur, televisieproducent en -presentator, schrijver en poppenspeler.

Verbiest speelde in een aantal televisieprogramma's en films mee:

  • Danny in Kameleon (1983-1993), hierin leerde Verbiest kinderen knutselen;
  • Zichzelf in Bassie en Adriaan en de verzonken stad (1989), waarin hij Bassie en Adriaan hielp om een steen te ontcijferen;
  • Zichzelf in Bassie en Adriaan en de geheimzinnige opdracht (1992), waarin hij in een aflevering Bassie en Adriaan hielp met het oplossen van een raadsel. Hij wist al direct dat met de omschrijving "Het allerkleinste van de wereld is in Brussel heel groot" het Atomium werd bedoeld.

Samen met Gert Verhulst en Hans Bourlon startte Verbiest in 1996 het productiehuis Studio 100. Hij speelde de hond Samson in Samson en Gert (1989-2005). Deze rol vertolk…Lees verder op Wikipedia

Suggesties