Strip
Nederlands

Touwtrekken

Danny Verbiest (scenarist), Hans Bourlon (scenarist), Jean-Pol (illustrator)
Titel
Touwtrekken
Scenarist
Danny Verbiest Hans Bourlon Gert Verhulst 1968-
Illustrator
Jean-Pol Swerts 1966-
Taal
Nederlands
Uitgever
[Schelle]: Studio 100, 2002 | Andere uitgaves
46 p. : ill.
ISBN
90-5916-036-3 (paperback) 9789059160361 (paperback)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Er vindt een wedstrijd touwtrekken plaats in het dorp van Samson en Gert (ja, dezelfde van de tv-serie), daarna wordt de burgemeester tot over zijn oren verliefd en tenslotte graaft Octaaf zich een slag in de rondte in een griezelige grot. Drie flinke avonturen rond het verstrooide hondje en zijn dorpsgenoten. Hilarisch en volkomen onschuldig, een waar feest voor jonge, en iets oudere kinderen. De lezertjes maken steeds verder kennis met een bonte verzameling vrolijke, goedhartige dorpsbewoners. Zeer vrolijkmakend! Een kinderstrip die nu eens echt geschikt is voor het jonge schoolkind, dat enkele jaren leesonderwijs achter de rug heeft.

Over Danny Verbiest

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door www.akkerdjie.be podcast

Daniël Adrien Julien Verbiest (Vilvoorde, 27 september 1945), beter bekend als Danny Verbiest, is een Vlaams voormalig acteur, televisieproducent en -presentator, schrijver en poppenspeler.

Verbiest speelde in een aantal televisieprogramma's en films mee:

  • Danny in Kameleon (1983-1993), hierin leerde Verbiest kinderen knutselen;
  • Zichzelf in Bassie en Adriaan en de verzonken stad (1989), waarin hij Bassie en Adriaan hielp om een steen te ontcijferen;
  • Zichzelf in Bassie en Adriaan en de geheimzinnige opdracht (1992), waarin hij in een aflevering Bassie en Adriaan hielp met het oplossen van een raadsel. Hij wist al direct dat met de omschrijving "Het allerkleinste van de wereld is in Brussel heel groot" het Atomium werd bedoeld.

Samen met Gert Verhulst en Hans Bourlon startte Verbiest in 1996 het productiehuis Studio 100. Hij speelde de hond Samson in Samson en Gert (1989-2005). Deze rol vertolk…Lees verder op Wikipedia

Suggesties