Boek
Engels

The birds and other stories

The birds and other stories

Genre:
Bundel griezelverhalen.
Titel
The birds and other stories
Auteur
Daphne Du Maurier
Taal
Engels
Uitgever
London: Arrow, 1992
237 p.
ISBN
0-09-986640-4

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 2 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Hitchcock maakte met zijn verfilming een wereldwijd succes van het huidige titelverhaal. Het vertelt over hoe vogels in steeds grotere getale mensen aanvallen, tot niemand meer veilig is. Terecht is dit een klassieker geworden, het is niet alleen meeslepend om te lezen, maar heeft ook een ijzersterke psychologische diepgang. Ook de andere verhalen in deze bundel vermengen sinistere elementen met psychologische portretten. De setting van de verhalen straalt de sfeer van de jaren vijftig uit, maar zijn geenszins gedateerd, omdat de emoties die beschreven worden tijdloos zijn. DE auteur heeft nog steeds een grote schare fans, zowel onder het 'literaire' als het 'gewone' leespubliek. Naast 'The birds' is ook haar roman 'Rebecca' zeer succesvol geweest. De heruitgave van deze intrigerende verhalenbundel is helaas niet erg prettig leesbaar door een kleine, vette letter en smalle marges. Wel staat er op de binnenkant van het vooromslag een mooie foto van de schrijfster.

Over Daphne Du Maurier

Daphne du Maurier (Londen, 13 mei 1907 – Par (Cornwall), 19 april 1989) was een Brits schrijfster van vooral historische en hedendaagse romans uit Cornwall. Haar bekendste werk Rebecca (1938) werd een klassieker en vormde de basis voor de gelijknamige film door Alfred Hitchcock die met een Oscar werd bekroond.

Leven

Zij werd geboren in Londen als dochter van de acteur/toneelleider Gerald du Maurier en kleindochter van de schrijver George du Maurier. Haar eerste roman, The Loving Spirit, werd uitgegeven in 1931.

Zij trouwde met luitenant-generaal Sir Frederick Browning met wie ze een zoon en twee dochters kreeg. Een van de weinige keren dat ze buiten haar romans om in de openbaarheid trad, was in 1977 als weduwe van Browning om hem te verdedigen tegen het kwade daglicht waarin hij gesteld werd in de film Een brug te ver (1976-1977) over de slag om Arnhem.

Tegen de tijdgeest in schreef ze eerst vooral klass…Lees verder op Wikipedia