Boek
Engels
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Een mysterieuze Italiaanse vrouw geeft een fatale wending aan het leven van twee 19e eeuwse Engelse landheren, oom en neef.
Titel
My cousin Rachel
Auteur
Daphne Du Maurier
Inleider
Roger Michell
Taal
Engels
Uitgever
London: Virago, 2017 | Andere uitgaves
viii, 335 p.
ISBN
9780349009858 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Als de rijke oudere neef (43), die de wees Philip Ashley heeft opgevoed voor zijn gezondheid gaat overwinteren in Italië, ontmoet hij de jongere Rachel, met wie hij al snel trouwt. De jaloerse Philip denkt dat hij daardoor het landgoed in Cornwall niet erft, maar als zijn neef 1,5 jaar later sterft, blijkt hij erfgenaam gebleven te zijn. Als Rachel Philip opzoekt en blijft logeren zoekt de naïeve jongen er niets achter. Hij laat zich volkomen inpakken door de mooie, geraffineerde vrouw, die hij familiejuwelen en zelfs het landgoed geeft. Maar hij komt bij zinnen en laat haar een gevaarlijke wandeling maken, met fatale gevolgen. De Engelse auteur (1907-1989) werd vooral bekend door spannende, romantische romans, waarvan 'Rebecca', 'Jamaica inn' en deze de beste zijn. Het mysterieuze verhaal dat rond 1850 speelt, doet qua sfeer aan 'Rebecca' denken, maar is, hoewel prettig leesbaar en goed opgebouwd, minder spannend, ook omdat Philip niet echt uit de verf komt. Met adequate inleiding va…Lees verder

Over Daphne Du Maurier

Daphne du Maurier (Londen, 13 mei 1907 – Par (Cornwall), 19 april 1989) was een Brits schrijfster van vooral historische en hedendaagse romans uit Cornwall. Haar bekendste werk Rebecca (1938) werd een klassieker en vormde de basis voor de gelijknamige film door Alfred Hitchcock die met een Oscar werd bekroond.

Leven

Zij werd geboren in Londen als dochter van de acteur/toneelleider Gerald du Maurier en kleindochter van de schrijver George du Maurier. Haar eerste roman, The Loving Spirit, werd uitgegeven in 1931.

Zij trouwde met luitenant-generaal Sir Frederick Browning met wie ze een zoon en twee dochters kreeg. Een van de weinige keren dat ze buiten haar romans om in de openbaarheid trad, was in 1977 als weduwe van Browning om hem te verdedigen tegen het kwade daglicht waarin hij gesteld werd in de film Een brug te ver (1976-1977) over de slag om Arnhem.

Tegen de tijdgeest in schreef ze eerst vooral klass…Lees verder op Wikipedia

Suggesties