Op een Engels landgoed voelt de tweede echtgenote van de eigenaar zich belaagd door de geest van de eerste. Uitgave voor scholieren.
Titel
Rebecca
Auteur
Daphne Du Maurier
Taal
Engels
Uitgever
London: Virago, [2020?] | Andere uitgaves
428 p.
ISBN
9780349006574 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 10 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Deeltje uit een reeks uitgaven voor middelbare scholieren, waarin bekende Engelse romans en verhalen in sterk vereenvoudigde en bekorte vorm en in royale letter worden gepresenteerd, voorzien van illustraties, aanwijzingen en opgaven en met een aantrekkelijk omslag. Hier een bewerking van het mede door diverse verfilmingen bekend geworden spannende verhaal over de tweede vrouw van de bewoner van een groot landhuis, wier leven steeds meer overschaduwd wordt door herinneringen aan de eerste vrouw. Zonder illustraties. Niveau: bovenbouw (2300 woorden).

Over Daphne Du Maurier

Daphne du Maurier (Londen, 13 mei 1907 – Par (Cornwall), 19 april 1989) was een Brits schrijfster van vooral historische en hedendaagse romans uit Cornwall. Haar bekendste werk Rebecca (1938) werd een klassieker en vormde de basis voor de gelijknamige film door Alfred Hitchcock die met een Oscar werd bekroond.

Leven

Zij werd geboren in Londen als dochter van de acteur/toneelleider Gerald du Maurier en kleindochter van de schrijver George du Maurier. Haar eerste roman, The Loving Spirit, werd uitgegeven in 1931.

Zij trouwde met luitenant-generaal Sir Frederick Browning met wie ze een zoon en twee dochters kreeg. Een van de weinige keren dat ze buiten haar romans om in de openbaarheid trad, was in 1977 als weduwe van Browning om hem te verdedigen tegen het kwade daglicht waarin hij gesteld werd in de film Een brug te ver (1976-1977) over de slag om Arnhem.

Tegen de tijdgeest in schreef ze eerst vooral klass…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek