Op een Engels landgoed voelt de tweede echtgenote van de eigenaar zich belaagd door de geest van de eerste.
Titel
Rebecca
Auteur
Daphne Du Maurier
Vertaler
J.N.C. Van Dietsch
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Rebecca
Uitgever
Amsterdam: De Geus, 2020 | Andere uitgaves
378 p.
ISBN
9789044545029 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Max de Winter is eigenaar van het prachtige landgoed Manderly. Hij geraakt maar niet over het verlies van zijn vrouw Rebecca en gaat op reis naar Monte Carlo om rust en vergetelheid te vinden. Daar ontmoet hij de jonge gezelschapsdame van een rijke Amerikaanse. Haar verlegenheid en de grappige jeugdige blik in haar ogen trekken hem aan. Hij vraagt haar ten huwelijk en brengt haar als "de nieuwe mevrouw De Winter" mee naar Manderly. Het is een hele schok voor haar om te ervaren hoezeer de geest van Rebecca nog leeft in Manderly. Iedereen heeft het steeds over haar schoonheid, haar intelligentie en haar bekwaamheid. De stugge huishoudster laat geen gelegenheid voorbij gaan om de lof te zingen van Rebecca en alle bekenden zeggen herhaaldelijk hoe 'anders' de nieuwe meesteres toch is, zodat ze zich alsmaar onzekerder gaat voelen. Ze voelt zich onmachtig om "een dode vouw te bestrijden". Maar het leven gaat door en er wordt een grandioos feest gegeven op Manderly. Twee dagen later strandt …Lees verder
Een beroemd, nog steeds boeiend verhaal uit 1938 over Maxim de Winter, de eigenaar van het grote Engelse landgoed Manderley. Een jaar na de dood van zijn vrouw Rebecca hertrouwt hij met een eenvoudig Amerikaans meisje. Zij kan zich echter slecht aanpassen en voelt zich op Manderley klein en verloren. Ze wordt door het personeel en de omwonenden voortdurend vergeleken met de vroegere meesteres die zoveel handiger, intelligenter en mooier was. Hierdoor dreigt ze een minderwaardigheidscomplex te krijgen. Als ze echter op een dag de ware toedracht van de dood van de eerste vrouw hoort, leeft ze op en durft weer gelukkig te zijn. Een onderhoudend boek voor een groot publiek. Succesvol verfilmd door Hitchcock.

Over Daphne Du Maurier

Daphne du Maurier (Londen, 13 mei 1907 – Par (Cornwall), 19 april 1989) was een Brits schrijfster van vooral historische en hedendaagse romans uit Cornwall. Haar bekendste werk Rebecca (1938) werd een klassieker en vormde de basis voor de gelijknamige film door Alfred Hitchcock die met een Oscar werd bekroond.

Leven

Zij werd geboren in Londen als dochter van de acteur/toneelleider Gerald du Maurier en kleindochter van de schrijver George du Maurier. Haar eerste roman, The Loving Spirit, werd uitgegeven in 1931.

Zij trouwde met luitenant-generaal Sir Frederick Browning met wie ze een zoon en twee dochters kreeg. Een van de weinige keren dat ze buiten haar romans om in de openbaarheid trad, was in 1977 als weduwe van Browning om hem te verdedigen tegen het kwade daglicht waarin hij gesteld werd in de film Een brug te ver (1976-1977) over de slag om Arnhem.

Tegen de tijdgeest in schreef ze eerst vooral klass…Lees verder op Wikipedia