Cd

60 essential recordings 60 essential recordings

Toon meer
Uitvoerder
Dave Brubeck 1920-2012 (componist;piano)
Big3, 2018
3 cd's
Speelduur
0805520131889
CDR
JE44026
73 - Jazz (NBLC) J1 - Jazz (Vlaams muziekschema)

0 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Dave Brubeck

David Warren (Dave) Brubeck (Concord (Californië), 6 december 1920 – Norwalk (Connecticut), 5 december 2012) was een Amerikaans jazzpianist en -componist. Hij wordt algemeen beschouwd als een van de belangrijkste exponenten van de West Coast jazz, het type Cooljazz zoals het gespeeld werd aan de westkust van de Verenigde Staten. Veel van zijn composities zijn jazzstandards geworden, waaronder "In Your Own Sweet Way", “Unsquare Dance” en "The Duke". Brubecks stijl varieerde van verfijnd tot bombastisch en weerspiegelt zowel de klassieke opleiding van zijn moeder als zijn eigen improvisatievaardigheden. Zijn muziek staat bekend om het gebruik van onregelmatige maatsoorten, polytonaliteit, polyritmiek en polyfonie. Door zijn studies bij Darius Milhaud en Arnold Schönberg komen zijn harmonisaties zeer dicht bij die van de dodecafonisten. Zijn harmonieën zijn een bron van inspiratie geweest voor latere musici als Cecil Taylor, een van de pioniers van de Freejazz.

Brubeck ex…Lees verder op Wikipedia