Luisterboek
Engels

The circle

Dave Eggers (auteur), Dion Graham (verteller)
Een jonge vrouw krijgt een baan bij het grootste ICT-bedrijf ter wereld; na verloop van tijd begint ze te twijfelen aan de werkwijze van het concern.
Titel
The circle
Auteur
Dave Eggers
Verteller
Dion Graham  (inlezer)
Taal
Engels
Uitgever
[London]: Random House Audiobooks, 2013
11 cd's
Speelduur
14 hrs
Aantekening
Integrale versie
ISBN
9780804191166

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 2 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Integrale weergave van het gelijknamige boek*, voorgelezen door de Amerikaanse acteur Dion Graham. Het nieuwe verhaal van deze veelbekroonde Amerikaanse auteur (1970) speelt in de nabije toekomst en is een redelijk goed geslaagde, modern-light variant van het dystopische '1984' van George Orwell. De naïeve twintiger Mae Holland krijgt een felbegeerde baan bij de Cirkel, het machtigste internetbedrijf ter wereld. Ze begint bij de klantenservice, waar de werkdruk steeds meer wordt opgevoerd. Intern is iedereen via een universeel besturingsprogramma aan elkaar 'gelinkt' en men wordt geacht steeds on-line te zijn en via reacties aan het gemeenschapsgevoel bij te dragen. Mae wordt een van de eerste 'transparante personen' en komt steeds meer in de ban van de cultuur van het bedrijf. Ondanks enkele zwakke punten zorgt de soepele stijl en de goed getroffen paranoïde sfeer voor een uiterst actuele, makkelijk te volgen karikatuur van het groeiend Big Brothergehalte (privacyschendingen) in het …Lees verder

Over Dave Eggers

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door David Shankbone

Dave Eggers (Boston (Massachusetts), 12 maart 1970) is een Amerikaans auteur en redacteur.

Eggers begon zijn loopbaan als schrijver bij Salon.com en het tijdschrift Might, dat hij zelf oprichtte. Vervolgens schreef hij een boek met semi-fictieve memoires (dat werd genomineerd voor de Pulitzerprijs) over het opvoeden van zijn jongere broer na de dood van hun ouders. Daarna volgden diverse romans en een verzameling korte verhalen. In 2005 publiceerde Eggers het boek Surviving Justice: America's Wrongfully Convicted and Exonerated, met daarin een serie interviews met mensen die tot de doodstraf veroordeeld werden, maar voor wie dat oordeel later teruggedraaid werd. Dat boek richt zich met name op de nasleep voor onterecht veroordeelden en hun nakomelingen.

In 2008 was Eggers een van de drie winnaars van de TED Prijs.

Bibliografie

Een (incomplete) lijst van door Eggers geschreven boeken:

Lees verder op Wikipedia