Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Wat is de wat : de autobiografie van Valentino Achak Deng

Dave Eggers (auteur), Wim Scherpenisse (vertaler), Gerda Baardman (vertaler)
+1
Wat is de wat : de autobiografie van Valentino Achak Deng
×
Wat is de wat : de autobiografie van Valentino Achak Deng Wat is de wat : de autobiografie van Valentino Achak Deng

Wat is de wat : de autobiografie van Valentino Achak Deng

Genre:
Het levensverhaal van Valentino Achak Denh, die als jongen de burgeroorlog in Zuid-Soedan overleefde. Gescheiden van zijn ouders vluchtte Deng met honderden andere 'lost boys' te voet naar Ethiopië, en later naar Kenia. Na een verblijf in vluchtelingenkampen krijgt hij uiteindelijk asiel in de Verenigde Staten.
Titel
Wat is de wat : de autobiografie van Valentino Achak Deng
Auteur
Dave Eggers
Vertaler
Wim Scherpenisse Gerda Baardman
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
What is the what
Uitgever
Amsterdam: Lebowski Publishers, 2020 | Andere uitgaven
639 p. : ill.
ISBN
9789048802715 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De auteur (VS, 1970) oogstte roem met de romans ‘Een hartverscheurend verhaal van duizelingwekkende genialiteit’ en ‘U zult versteld staan van onze beweeglijkheid’ en de verhalenbundel ‘Hoe hongerig wij zijn’. Met zijn vierde boek ‘Wat is de Wat’ profileerde hij zich opnieuw als een auteur die originaliteit weet te verbinden met persoonlijk engagement en een verruimende blik op de wereld. Eggers schreef de 'autobiografie' van Valentino Achak Deng, die als jongen de burgeroorlog in Zuid-Soedan overleefde. Gescheiden van zijn ouders vluchtte Deng met honderden andere ‘lost boys’ te voet naar Ethiopië, later Kenia, om na een verblijf in vluchtelingenkampen uiteindelijk in de VS asiel te ontvangen. Eggers heeft er vier jaar over gedaan om de belevenissen van Deng op te schrijven. Het is een keten van levensbedreigende situaties: oorlogsgeweld, maar ook honger, hitte, leeuwen en hyena’s eisten hun tol. De helletocht door Soedan heeft Deng niet gebroken. Dankzij Eggers maken wij kennis met …Lees verder

Over Dave Eggers

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door David Shankbone

Dave Eggers (Boston (Massachusetts), 12 maart 1970) is een Amerikaans auteur en redacteur.

Levensloop

Eggers begon zijn loopbaan als schrijver bij Salon.com en het tijdschrift Might, dat hij zelf oprichtte. Vervolgens schreef hij een boek met semi-fictieve memoires (dat werd genomineerd voor de Pulitzerprijs) over het opvoeden van zijn jongere broer na de dood van hun ouders. Daarna volgden diverse romans en een verzameling korte verhalen. In 2005 publiceerde Eggers het boek Surviving Justice: America's Wrongfully Convicted and Exonerated, met daarin een serie interviews met mensen die tot de doodstraf veroordeeld werden, maar voor wie dat oordeel later teruggedraaid werd. Dat boek richt zich met name op de nasleep voor onterecht veroordeelden en hun nakomelingen.

In 2008 was Eggers een van de drie winnaars van de TED Prijs.

Bibliografie

Een (incomplete) lijst…Lees verder op Wikipedia