Boek
Engels

The boy who climbed into the moon

David Almond (auteur), Polly Dunbar (illustrator)

The boy who climbed into the moon

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Paul (8) woont in de kelder van een flatgebouw. Hij denkt dat de maan een gat is naar de hemel. Samen met de andere flatbewoners probeert hij dit te bewijzen. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Fantaseren
Titel
The boy who climbed into the moon
Auteur
David Almond
Illustrator
Polly Dunbar
Taal
Engels
Uitgever
London: Walker Books, 2015 | Andere uitgaves
155 p. : ill.
ISBN
9781406364439 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 2 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De 8-jarige Paul woont samen met zijn ouders in een souterrain van een flat. Als hij weer eens schoolziek is, besluit hij de hemel aan te gaan raken. Hoe, dat weet hij nog niet. Tijdens zijn tocht naar boven komt hij vreemde types tegen. Een van hen, Molly, gelooft heilig dat Pauls theorie dat de maan een gat in de hemel is, de wereld kan veranderen. Met behulp van andere flatgenoten zetten ze een trap tegen de maan en kruipt Paul naar boven. Maar klopt zijn theorie wel? Heerlijk fantasierijk en humorvol verhaal over de eenling Paul, die opeens in het middelpunt van de belangstelling komt te staan door zijn theorie. Realiteit en fantasie lopen naadloos in elkaar over. Kleurige, gedetailleerde, beetje kinderlijk aandoende, potlood/waterverfillustraties variërend in grootte. De verschillende personages en hun karakters zijn duidelijk herkenbaar. De auteur is vooral bekend van boeken voor jongeren, waaronder 'Jackdaw summer'* en het verfilmde 'Skellig', waarmee hij verschillende belangri…Lees verder

Over David Almond

David Almond (Felling, bij Newcastle, 15 mei 1951) is een Brits kinderboekenschrijver. Hij heeft meerdere boeken en romans geschreven, die elk goed werden ontvangen door critici.

Almond studeerde aan de University of East Anglia. Zijn werken zijn doorgaans filosofisch van aard, en derhalve te lezen door zowel kinderen als volwassenen. Een terugkerend thema in zijn werken is de relatie tussen twee tegenpolen, zoals leven en dood en realiteit en fictie.

In 2000 ontving hij de Zilveren Griffel voor het boek De schaduw van Skellig. Zijn boeken De wildernis, Het zwarte slik en De vuurvreter zijn beloond met een Zilveren Zoen. In 2010 ontving hij de prestigieuze Hans Christian Andersenprijs, een oeuvreprijs voor kinderboekenschrijvers, soms wel de Nobelprijs voor jeugdliteratuur genoemd.

Bibliografie