Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De kleur van de zon

David Almond (auteur), Annelies Jorna (vertaler)
+1
De kleur van de zon
×
De kleur van de zon De kleur van de zon
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
De vader van Davie is pas overleden. Naast dit verdriet wordt Davie op een dag geconfronteerd met een steekpartij. Hij besluit op zoek te gaan naar de dader. Vanaf ca. 12 jaar.
Titel
De kleur van de zon
Auteur
David Almond
Vertaler
Annelies Jorna
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The colour of the sun
Uitgever
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij, 2019
221 p.
ISBN
9789021414942 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het is hartje zomer en Davie’s vader is enkele weken geleden overleden. Zijn moeder wil hem wat afleiden en stuurt hem naar buiten, de wereld in. Hij komt zijn vriend Gosh tegen, die hem vertelt dat er een lijk is gevonden. Een jongen uit het stadje is doodgestoken en Davie denkt te weten wie het heeft gedaan. Hij gaat op zoek naar de dader en op deze tocht ontmoet Davie verschillende mensen uit zijn dagelijkse omgeving. Werkelijkheid en verbeelding zijn soms nauwelijks van elkaar te onderscheiden. David Almond verwerkte eerder het filosofische thema ‘leven en dood’ in zijn boeken. De dialogen in dit verhaal zijn levendig en de ontmoetingen die Davie op deze bijzondere dag heeft, krijgen inhoud door krachtig taalgebruik. Het karakter van de puber Davie met zijn verdriet én de drang om te genieten van de mooie dingen van het leven, worden gebalanceerd uitgewerkt. Vanaf ca. 12 jaar.

Over David Almond

David Almond (Felling, bij Newcastle, 15 mei 1951) is een Brits kinderboekenschrijver. Hij heeft meerdere boeken en romans geschreven, die elk goed werden ontvangen door critici.

Almond studeerde aan de University of East Anglia. Zijn werken zijn doorgaans filosofisch van aard, en derhalve te lezen door zowel kinderen als volwassenen. Een terugkerend thema in zijn werken is de relatie tussen twee tegenpolen, zoals leven en dood en realiteit en fictie.

In 2000 ontving hij de Zilveren Griffel voor het boek De schaduw van Skellig. Zijn boeken De wildernis, Het zwarte slik en De vuurvreter zijn beloond met een Zilveren Zoen. In 2010 ontving hij de prestigieuze Hans Christian Andersenprijs, een oeuvreprijs voor kinderboekenschrijvers, soms wel de Nobelprijs voor jeugdliteratuur genoemd.

Bibliografie

Suggesties