Boek
Engels

My dad's a birdman

David Almond (auteur), Polly Dunbar (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Lizzies vader is in de war: hij denkt dat hij een vogel is. Zijn grote droom is meedoen aan de wedstrijd wie de beste Menselijke Vogel is. Vanaf ca. 7 jaar.
Titel
My dad's a birdman
Auteur
David Almond
Illustrator
Polly Dunbar
Taal
Engels
Uitgever
London: Walker, 2007
117 p. : ill.
ISBN
9781406304862

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Na de dood van zijn vrouw is Lizzies vader een beetje in de war. Zijn grote ambitie is een vogel te zijn. Met zijn zelfgebouwde vleugels wil hij meedoen aan de Great Human Bird Competition. Dit rijk geïllustreerde kinderboek is het eerste dat de meer dan eens bekroonde auteur voor jongere lezers heeft geschreven. Het is luchtiger van toon dan zijn andere boeken: er valt veel te lachen, maar wie er gevoelig voor is zal ook een zekere tragiek ontdekken in de vlucht van Lizzies vader voor de werkelijkheid. De illustraties in bonte kleuren dragen bij aan een circusachtige sfeer en worden extra levendig door details in gemengde techniek, zoals uit papier geknipte vogels en vlaggetjes. Hoogtepunt vormen de uitbundig uitgedoste deelnemers aan de vogelwedstrijd. Het resultaat is een vrolijk boek dat echter niet zo bijzonder is als Almonds werk voor oudere kinderen. Zijn koddige personages (zoals de kogelronde Mr Poop), nadrukkelijk gebruik van herhalingen, opsommingen en alliteratie wekken de…Lees verder

Over David Almond

David Almond (Felling, bij Newcastle, 15 mei 1951) is een Brits kinderboekenschrijver. Hij heeft meerdere boeken en romans geschreven, die elk goed werden ontvangen door critici.

Almond studeerde aan de University of East Anglia. Zijn werken zijn doorgaans filosofisch van aard, en derhalve te lezen door zowel kinderen als volwassenen. Een terugkerend thema in zijn werken is de relatie tussen twee tegenpolen, zoals leven en dood en realiteit en fictie.

In 2000 ontving hij de Zilveren Griffel voor het boek De schaduw van Skellig. Zijn boeken De wildernis, Het zwarte slik en De vuurvreter zijn beloond met een Zilveren Zoen. In 2010 ontving hij de prestigieuze Hans Christian Andersenprijs, een oeuvreprijs voor kinderboekenschrijvers, soms wel de Nobelprijs voor jeugdliteratuur genoemd.

Bibliografie