Boek
Engels

Skellig

David Almond (auteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Michael vindt in een schuur een geheimzinnige zwerver die niet helemaal is wat hij lijkt. Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Vriendschap, Gezin
Titel
Skellig
Auteur
David Almond
Taal
Engels
Uitgever
Groningen: Noordhoff, 2012 | Andere uitgaven
141 p.
ISBN
9789001815158
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In de tuin van het nieuwe huis, waar Michael met zijn ouders en de baby net is komen wonen, staat een bouwvallig schuurtje. Als hij daar ondanks het verbod binnengaat, treft hij een wonderlijk wezen aan. Het is een mens, een jongen nog, maar ook weer niet; zijn schouderbladen voelen vreemd. Michael houdt zijn ontdekking enige tijd voor zich en brengt het wezen eten en drinken; dan betrekt hij zijn nieuwe buurmeisje Nina bij het geheim. Samen verplaatsen ze Skellig, want zo heet hij, naar een leegstaand pand, waar ze hem blijven verzorgen. Tot hij op een dag uitvliegt. Naast de gebeurtenissen rond Skellig en de kennismaking met een meisje dat anders is dan anderen (ze gaat bewust niet naar school), loopt de ziekte van Michaels zusje als een beangstigende rode draad door dit wonderlijke, doch zeer aannemelijke en onderhoudende verhaal. Bekroond met de Whitbread Children's Book of the Year (1998) en in het Nederlands verschenen onder de titel 'De schaduw van Skellig'. Bevat een woordenli…Lees verder

Over David Almond

David Almond (Felling, bij Newcastle, 15 mei 1951) is een Brits kinderboekenschrijver. Hij heeft meerdere boeken en romans geschreven, die elk goed werden ontvangen door critici.

Almond studeerde aan de University of East Anglia. Zijn werken zijn doorgaans filosofisch van aard, en derhalve te lezen door zowel kinderen als volwassenen. Een terugkerend thema in zijn werken is de relatie tussen twee tegenpolen, zoals leven en dood en realiteit en fictie.

In 2000 ontving hij de Zilveren Griffel voor het boek De schaduw van Skellig. Zijn boeken De wildernis, Het zwarte slik en De vuurvreter zijn beloond met een Zilveren Zoen. In 2010 ontving hij de prestigieuze Hans Christian Andersenprijs, een oeuvreprijs voor kinderboekenschrijvers, soms wel de Nobelprijs voor jeugdliteratuur genoemd.

Bibliografie