Boek
Engels

A song for Ella Grey

David Almond (auteur)

A song for Ella Grey

Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Tijdens een kampeertocht ontmoeten Claire (17, ik-figuur) en haar vrienden Orpheus, een mysterieuze zwerver die iedereen betovert met zijn muziek. Als Ella meeluisert via Claires mobieltje weten zij en Orpheus dat ze voor elkaar bestemd zijn. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
A song for Ella Grey
Auteur
David Almond
Taal
Engels
Uitgever
London: Hodder Children's Books, 2015 | Andere uitgaves
276 p. : ill.
ISBN
9781444922134 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 8 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Als Claire (17, ik-figuur) tijdens de paasvakantie met een groep vrienden in de duinen gaat kamperen, mag haar hartsvriendin Ella niet mee van haar overbezorgde ouders. Terwijl de jongelui dansen en zingen op het strand, komen zij in contact met Orpheus, een mysterieuze zwerver die met zijn lier en stem iedereen verleidt. Claire laat Ella via haar mobieltje meegenieten van de betoverende muziek en vanaf dat moment weten Ella en Orpheus dat zij van elkaar houden en bij elkaar willen zijn. Eigentijdse versie van de mythische liefdesgeschiedenis van Orpheus en Eurydice. In poëtische taal schetst de auteur een sfeervol beeld van twee onafscheidelijke vriendinnen, liefde en tragiek, een hechte groep tieners en de winderige kust van Tyneside, doordrenkt met een mysterieuze waas en een dromerige uitstraling. Het boek is opgebouwd uit zes delen die elk beginnen met een soms grillige zwart-wittekening van de natuur. De hoofdpersonages worden geen van allen echt uitgewerkt, maar het verhaal laa…Lees verder

Over David Almond

David Almond (Felling, bij Newcastle, 15 mei 1951) is een Brits kinderboekenschrijver. Hij heeft meerdere boeken en romans geschreven, die elk goed werden ontvangen door critici.

Almond studeerde aan de University of East Anglia. Zijn werken zijn doorgaans filosofisch van aard, en derhalve te lezen door zowel kinderen als volwassenen. Een terugkerend thema in zijn werken is de relatie tussen twee tegenpolen, zoals leven en dood en realiteit en fictie.

In 2000 ontving hij de Zilveren Griffel voor het boek De schaduw van Skellig. Zijn boeken De wildernis, Het zwarte slik en De vuurvreter zijn beloond met een Zilveren Zoen. In 2010 ontving hij de prestigieuze Hans Christian Andersenprijs, een oeuvreprijs voor kinderboekenschrijvers, soms wel de Nobelprijs voor jeugdliteratuur genoemd.

Bibliografie