Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
FBI-agente Atlee Pine komt 30 jaar na de ontvoering van haar toen 6-jarige tweelingzusje op het spoor van de vermoedelijke dader en ze krijgt vrij om samen met een oude vriend dit spoor na te trekken.
Titel
Daglicht
Auteur
David Baldacci
Vertaler
Jolanda te Lindert
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Daylight
Uitgever
Amsterdam: A.W. Bruna Uitgevers, copyright 2022 | Andere uitgaven
398 p.
ISBN
9789400515529 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een detective over een FBI-agente die op zoek gaat naar haar tweelingzus. Atlee Pine leeft sinds jongs af aan in onzekerheid wat er gebeurd is met Mercy. Zij werd op zesjarige leeftijd ontvoerd en is nooit meer teruggevonden. Lange tijd leverde geen enkel onderzoek iets op, totdat Atlee de identiteit van Mercy’s ontvoerder weet te achterhalen: Ito Vincenzo. Haar leidinggevende willen echter dat ze haar onderzoek staakt omdat het haar eigenlijke werk in de weg zit. Atlee reist af naar New Jersey, waar haar pad dat van special agent John Muller kruist, die smokkel vanaf een legerbasis onderzoekt. Hun onderzoeken blijken met elkaar te maken hebben en ze stuiten op een complot dat het hart van de democratie treft. Vlot, vaardig en toegankelijk geschreven. David Baldacci (Richmond, 1960) is een internationaal bekende Amerikaanse auteur en advocaat. Zijn werk werd in meer dan twintig landen uitgegeven.

Over David Baldacci

CC BY 2.0 - Foto van/door Mark Coggins from San Francisco

David Baldacci, (Richmond, Virginia 5 augustus 1960) is een Amerikaans auteur.

Biografie

Baldacci studeerde eerst Engels en geschiedenis aan de Virginia Commonwealth University, waar hij cum laude afstudeerde (1982). Hierna deed hij een rechtenstudie (afgestudeerd in 1986). Tijdens deze periode begon hij met schrijven. Na zijn studies was hij gedurende negen jaar werkzaam als bedrijfsjurist en advocaat in Washington D.C.. In 1996 debuteerde Baldacci met Het recht van de macht. Vanaf dat moment wijdde hij zich geheel aan het schrijven. Van zijn boeken zijn al meer dan 100 miljoen exemplaren verkocht.

Bibliografie

Filmografie

  • Absolute Power (1997) - met Clint Eastwood als regisseur en hoofdrolspeler
  • Wish You Well (2013) - met Ellen Burstyn, Mackenzie Foy & Josh Lucas. David Baldacci als 1 van de producers. Wish…Lees verder op Wikipedia

Suggesties