Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Een privédetective ontdekt in 1953 de duistere kanten van Hollywood en raakt betrokken bij een conflict met smokkelaars in Malibu.
Titel
Schaduwstad
Auteur
David Baldacci
Vertaler
Jolanda te Lindert
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Dream town
Uitgever
Utrecht: A.W. Bruna Uitgevers, © 2022 | Andere uitgaven
416 p.
ISBN
9789400512825 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een thriller van de bekende thrillerschrijver David Baldacci over privédetective Aloysius Archer, die oudejaarsavond van 1952 op 1953 in Hollywood viert met een goede vriendin. Zij probeert het te maken als actrice, maar deze glamoureuze wereld blijkt zijn schaduwzijden te hebben. Als Archer naar Malibu wordt geroepen om een bedreiging te onderzoeken treft hij niet de opdrachtgeefster, maar het lichaam van een man aan. In de uren daarna wordt hij buiten westen geslagen, achtervolgd door smokkelaars en bijna doodgeschoten. 'Schaduwstad' is vlot en toegankelijk geschreven. Voor een brede groep thrillerlezers.

Over David Baldacci

CC BY 2.0 - Foto van/door Mark Coggins from San Francisco

David Baldacci, (Richmond, Virginia 5 augustus 1960) is een Amerikaans auteur.

Biografie

Baldacci studeerde eerst Engels en geschiedenis aan de Virginia Commonwealth University, waar hij cum laude afstudeerde (1982). Hierna deed hij een rechtenstudie (afgestudeerd in 1986). Tijdens deze periode begon hij met schrijven. Na zijn studies was hij gedurende negen jaar werkzaam als bedrijfsjurist en advocaat in Washington D.C.. In 1996 debuteerde Baldacci met Het recht van de macht. Vanaf dat moment wijdde hij zich geheel aan het schrijven. Van zijn boeken zijn al meer dan 100 miljoen exemplaren verkocht.

Bibliografie

Filmografie

  • Absolute Power (1997) - met Clint Eastwood als regisseur en hoofdrolspeler
  • Wish You Well (2013) - met Ellen Burstyn, Mackenzie Foy & Josh Lucas. David Baldacci als 1 van de producers. Wish…Lees verder op Wikipedia

Suggesties