Boek
Nederlands

Marnix Mol heeft lentekriebels

David Bedford (auteur), Rosalind Beardshaw (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Het is lente en Marnix Mol voelt dat hij verliefd is. Hij weet alleen nog niet op wie. Daarom gaat hij op zoek. Prentenboek in oblong met kleine en paginagrote acrylillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Mollen, Verliefd zijn
Titel
Marnix Mol heeft lentekriebels
Auteur
David Bedford 1969-
Illustrator
Rosalind Beardshaw
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Mole's in love
Uitgever
Mechelen: Baeckens Books, 2009 | Andere uitgaven
[26] p. : ill.
ISBN
9789052474236
Plaatsingssuggestie
Verliefd zijn (ZIZO)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het is lente en Marnix Mol voelt dat hij verliefd is, maar hij weet nog niet op wie. Hij weet wél wat hij zoekt: een glanzende zwarte vacht, een prachtige roze neus en grote platte voeten. Hij ziet alleen zo slecht! Marnix ontmoet driemaal een dier dat een van deze kenmerken heeft, maar ze blijken allemaal te groot. Dan geeft iemand hem een bril cadeau. Oblong prentenboek met een frisse omslag waarop onder andere een vrolijke kordate Marnix en kleurige figuurtjes zoals hartjes, glanzend afgedrukt zijn tegen een matblauwe achtergrond. Per dubbele pagina zijn steeds een of twee sfeervolle verftekeningen te zien. Op de eerste twee staat steeds een detail (een klein en een groter) van een dier. Op de volgende bladzijde het hele beest. Zo maken we kennis met een pony, een varken en een eend. Het eenvoudige verhaal is vooral vrolijk. De herhalingen in de tekst zijn prettig voor jonge kinderen. Er worden verschillende lettertypen gebruikt, soms versierd met zwierige lijnen en hartjes. De kle…Lees verder

Marnix Mol heeft lentekriebels

Marnix Mol wordt wakker op een mooie lentemorgen en gaat op zoek naar de liefde van zijn leven. Op de boerderij komt hij allerlei dieren tegen: een paard, een varken, een eend ... Die hebben wel één eigenschap die hem bevalt (een glanzende zwarte vacht, een roze neus of grote platte voeten) maar omdat Marnix zo slecht ziet, wordt hij telkens teleurgesteld. Hij gaat treurig op zijn molshoopje zitten en daar hoort hij een stemmetje en krijgt hij een brilletje cadeau. Hij ziet Mimi Mol en ... hij voelt zich plots dolverliefd. Het boek oogt op het eerste gezicht aantrekkelijk. Het is een leuk thema, maar inhoudelijk is de tekst nogal moeilijk voor kleuters en het leest helemaal niet vlot. De lay-out is slordig in elkaar gezet en mee daardoor wordt het een onevenwichtig geheel.


Over David Bedford

David (Vickerman) Bedford (Londen, 4 augustus 1937 – Hendon, 1 oktober 2011) was een Engelse componist en muziekpedagoog. Hij was een broer van de dirigent Stuart Bedford en een kleinzoon van de componist, schilder en schrijver Herbert Bedford en de componiste Liza Lehmann. Zijn moeder, Lesley Duff, was lid van de English Opera Group.

Opleiding, carrière en muziek

Bedford was leerling van Lennox Berkeley aan de Royal Academy of Music in Londen en, met een studiebeurs, van Luigi Nono in Venetië en voorts aan de elektronische studio van de RAI in Milaan.

Aan het einde van de jaren zestig speelde hij met anderen in de cultband The Whole World, wat hem opdrachten vanuit de rock-wereld bracht. Hij werkte ook samen met Mike Oldfield. Bedford deed ook orkestraties voor de films The Killing Fields (1984), The Supergrass (1985), Abs…Lees verder op Wikipedia