Blu-ray
Engels

Mad men. Het vierde seizoen

David Carbonara (componist), Jon Hamm (acteur), Elisabeth Moss (acteur)
Levens, liefdes en ambities van een groep competitieve mannen en vrouwen die in de jaren zestig in New York bij een reclamebureau werken
Bevat
Disc 1 Public relations ; Christmas comes but once a year ; The good news ; The rejected ; The chrysanthemum and the sword (Afl. 1-5)
Disc 2 Waldorf stories ; The suitcase ; The summer man ; The beautiful girls (Afl. 6-9)
Disc 3 Hands and knees ; Chinese wall ; Blowing smoke ; Tomorrowland (Afl. 10-13)
Taal
Engels
Uitgever
A Film, 2011
13 dl. in 3 blu-rays
Oorspr. opname
2010
Speelduur
ca. 585 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8716777932001 (box)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 2 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De serie 'Mad men' (gemaakt voor de Amerikaanse kabeltelevisie) speelt zich af op en rond de New Yorkse Madison Avenue (bijgenaamd Mad) in de jaren zestig van de 20e eeuw. Hoofdpersonen zijn de ambitieuze werknemers van het advertentiebureau Sterling Cooper, geleid door creatief directeur Don Draper (Jon Hamm). Opvallend voor de kijkers van nu is dat er volop gerookt en gedronken wordt en dat seksisme, racisme en homofobie heel gewoon zijn. Raymond van den Boogaard (NRC 11-9-'10): '(...) De serie maakt een sterke indruk van authenticiteit (...) Ouderwets misschien - wel mooi wel in een serie die nu al een paar jaar internationaal een culturele invloed heeft, waar geen Hollywoodfilm in diezelfde jaren aan kon tippen.' De serie werd goed ontvangen en won veel prijzen, waaronder Golden Globes en Emmy's. Seizoen 4 (2009) speelt zich af in 1964-65. Met extra's.

Suggesties