Dvd
Engels

Allo, Allo! : de complete collectie (Seizoenen 1-9 + extra's)

David Croft (scenarist), Jeremy Lloyd (scenarist), Gordon Kaye (acteur)

Allo, Allo! : de complete collectie (Seizoenen 1-9 + extra's)

In de reeks:
Komische avonturen van een Franse caféhouder in de Tweede Wereldoorlog.
Kijkwijzer
Vanaf 6 jaarVanaf 6 jaar
Titel
Allo, Allo! : de complete collectie (Seizoenen 1-9 + extra's)
Scenarist
David Croft Jeremy Lloyd
Acteur
Gordon Kaye Carmen Silvera
Taal
Engels
Uitgever
Sony Pictures Home Entertainment, © 2019 | Andere uitgaven
15 dvd-video's
Oorspr. opname
1982-1992
Speelduur
ca. 2500 min.
Aantekening
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld BBC productie
EAN
5430000728348

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De komische serie 'Allo 'allo! speelt zich af in het Normandische dorpje Nouvion tijdens de Tweede Wereldoorlog. De centrale figuur is café-eigenaar René Artois (Gorden Kaye), die de Duitse officieren te vriend wil houden, maar ook betrokken is bij het Franse verzet. Verder zijn er zijn vrouw Edith (Carmen Silvera), twee serveersters waarmee hij een verhouding heeft, verzetsmensen, Engelse piloten en undercover agenten. Alle personages spreken Engels met een vet Frans of Duits accent. Deze succesvolle BBC-serie liep negen seizoenen (1984-1992) en werd geregisseerd door David Croft, die ook 'Dad's army' maakte. Kijkers beoordelen deze komedie als 'Britse humor op zijn best', 'dolkomisch en hilarisch', maar ook als 'melig en voorspelbaar'. 83 afleveringen op 15 dvd’s.

Over David Croft

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Rob enwiki (Robert Weedon)

David John Croft, geboren als David John Andrew Sharland, (Sandbanks (Poole, Dorset), 7 september 1922 - Tavira (Portugal), 27 september 2011) was een Brits televisieproducent, televisieregisseur, scenarioschrijver, acteur en componist.

Carrière

Croft schreef, produceerde en regisseerde vele bekende Britse comedy's, maar begon in 1939 als acteur. Hij was heel even te zien in de film Goodbye, Mr. Chips en begon later liedjes te schrijven. Zo schreef hij het nummer Hey Presto voor de film The Limping Man uit 1953.

In 1955 raakte hij als producer betrokken bij de in Engeland welbekende show This Is Your Life, een show die pas stopte in 2003. In 1959 maakte hij zijn regiedebuut met de One O'Clock Show, die tot 1964 zou lopen. In 1961 debuteerde hij als schrijver voor de 7 afleveringen tellende show The Eggheads.

Lees verder op Wikipedia