Dvd
Engels

The best of Allo, Allo!

David Croft (regisseur), Jeremy Lloyd (scenarist), Gordon Kaye (acteur)
Komische avonturen van een Franse caféhouder in de Tweede Wereldoorlog
Titel
The best of Allo, Allo!
Regisseur
David Croft
Scenarist
Jeremy Lloyd
Acteur
Gordon Kaye Vicki Michelle Carmen Silvera Richard Marner
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: BBC Worldwide, 2006 | Andere uitgaven
3 dvd-video's
Speelduur
ca. 425 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands, Portugees
EAN
7321931631501
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De komische serie 'Allo 'allo! speelt zich af in het Normandische dorpje Nouvion tijdens de Tweede Wereldoorlog. De centrale figuur is café-eigenaar René Artois (Gorden Kaye), die de Duitse officieren te vriend wil houden, maar ook betrokken is bij het Franse verzet. Verder zijn er zijn vrouw Edith (Carmen Silvera), twee serveersters waarmee hij een verhouding heeft, verzetsmensen, Engelse piloten en undercover agenten. Alle personages spreken Engels met een vet Frans of Duits accent. Deze succesvolle BBC-serie werd negen seizoenen uitgezonden (1984-1992) en werd geregisseerd door David Croft, die ook 'Dad's army' maakte. Kijkers beoordelen deze komedie als 'Britse humor op zijn best', 'dolkomisch en hilarisch', maar ook als 'melig en voorspelbaar'. De twaalf afleveringen op deze 3 dvd-set dateren uit de beginjaren van de serie.

Over David Croft

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Rob enwiki (Robert Weedon)

David John Croft, geboren als David John Andrew Sharland, (Sandbanks (Poole, Dorset), 7 september 1922 - Tavira (Portugal), 27 september 2011) was een Brits televisieproducent, televisieregisseur, scenarioschrijver, acteur en componist.

Carrière

Croft schreef, produceerde en regisseerde vele bekende Britse comedy's, maar begon in 1939 als acteur. Hij was heel even te zien in de film Goodbye, Mr. Chips en begon later liedjes te schrijven. Zo schreef hij het nummer Hey Presto voor de film The Limping Man uit 1953.

In 1955 raakte hij als producer betrokken bij de in Engeland welbekende show This Is Your Life, een show die pas stopte in 2003. In 1959 maakte hij zijn regiedebuut met de One O'Clock Show, die tot 1964 zou lopen. In 1961 debuteerde hij als schrijver voor de 7 afleveringen tellende show The Eggheads.

Lees verder op Wikipedia