Nadat een tienermeisje overlijdt, ontdekt een verpleegster in haar bezittingen een dagboek. Op zoek naar de identiteit van het meisje, komt de verpleegster terecht in de wereld van de Russische maffia in Londen en vreest voor haar eigen leven
Onderwerp
Maffia ; Rusland
Titel
Eastern promises
Regisseur
David Cronenberg 1943-
Componist
Howard Shore 1946-
Acteur
Viggo Mortensen Naomi Watts Vincent Cassel
Taal
Engels
Uitgever
RCV, 2008 | Andere uitgaves
1 dvd-video + bonus dvd-video
Oorspr. opname
2007
Speelduur
ca. 140 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8713045215859

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Britse thriller uit 2007 van David Cronenberg (History of violence), met Naomi Watts, Viggo Mortensen e.a. In het swingende Londen regeert de Russische maffia met ijzeren hand. Als een tienermeisje overlijdt in een ziekenhuis tijdens de bevalling van een gezonde baby, ontdekt verpleegster Anna in haar bezittingen een in het Russisch geschreven dagboek. Omdat zij een veilig thuis zoekt voor de baby probeert zij achter de inhoud van het dagboek te komen. Ze komt terecht bij een Russiche eigenaar van een restaurant, Semyon, maar die blijkt zelf ook zeer geïnteresseerd in het dagboek. Semyon is het hoofd van een grote Russische maffiafamilie en zijn leven komt in gevaar als de inhoud van het dagboek bekend wordt. Hij opent de jacht op het dagboek en Anna en de baby zijn in groot gevaar. Peter de Bruyn (NRC 28-11-'07): 'De Canadese regisseur combineert opnieuw zijn liefde voor expliciet geweld en horrortaferelen met een sfeervol, film-noir-achtig portret van het gangstermilieu. (...) Opnie…Lees verder

Over David Cronenberg

CC BY-SA 2.5 - Foto van/door No machine-readable author provided. Nikita~commonswiki assumed (based on copyright claims).

David Paul Cronenberg (Toronto, 15 maart 1943) is een Canadees filmregisseur die gespecialiseerd is in het maken van horrorfilms en psychologische thrillers. Veel van deze films bevatten ook futuristische en maatschappijkritische elementen.

Cronenberg schrijft, regisseert en produceert zijn meeste films in eigen beheer voor een laag budget. Hierdoor kent hij volledige artistieke vrijheid en is hij onafhankelijk van grote studio's. Cronenberg heeft een zeer herkenbare stijl en hij wordt daarom gezien als filmauteur. Hoewel zijn films nooit heel erg succesvol zijn geweest, heeft hij een enorme fanbase en een cultreputatie weten op te bouwen.

Zijn succesvolste films zijn Videodrome, The Fly, Dead Ringers, Crash, A History of Violence en Eastern Promises. In 2018 werd aan hem de Gouden Leeuw oeuvre prijs toegekend.

Hij speelt een rol in de 5de aflevering van het 3de seizoen in Star Trek Discovery. Zijn kenmerkende bril is hierin ook aanwezig.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek