Als Tom, Edie en hun kinderen, die in een klein Amerikaans stadje een restaurant hebben, worden lastiggevallen door een stel misdadigers, weet Tom hen op een gewelddadige manier uit te schakelen
Titel
A history of violence / dir. by David Cronenberg ; screenplay by Josh Olson ; based on the graphic novel by John Wagner ... [et al.]
Regisseur
David Cronenberg 1943-
Naar het werk van
John Wagner
Scenarist
Josh Olson
Componist
Howard Shore 1946-
Acteur
Ed Harris William Hurt Viggo Mortensen
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: RCV, 2006
1 dvd-video
Oorspr. opname
2005
Speelduur
ca. 92 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8713045210298

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse harde en bloederige thriller uit 2005 van David Cronenberg, met Viggo Mortensen, Maria Bello, Ed Harris, William Hurt e.a. Tom Stall woont met zijn vrouw Edie en hun kinderen in het kleine Amerikaanse stadje Millbrook. Hun leventje verloopt prima totdat op een dag een stel misdadigers Toms café binnenvallen en er amok maakt. Tom weet geheel onverwacht op gewelddadige wijze de mannen uit te schakelen. Na dit incident gebeuren er meer vreemde dingen waardoor Edie begint te twijfelen aan haar man en of hij wel die brave huisvader is die zij dacht dat hij was. Matthew Leyland (BBC Movie Review,i) geeft 4 (van 5) sterren: 'This may look like a mainstream gig for Cronenberg, but it's his most challenging - and enjoyable - work in years.'

Over David Cronenberg

CC BY-SA 2.5 - Foto van/door No machine-readable author provided. Nikita~commonswiki assumed (based on copyright claims).

David Paul Cronenberg (Toronto, 15 maart 1943) is een Canadees filmregisseur die gespecialiseerd is in het maken van horrorfilms en psychologische thrillers. Veel van deze films bevatten ook futuristische en maatschappijkritische elementen.

Cronenberg schrijft, regisseert en produceert zijn meeste films in eigen beheer voor een laag budget. Hierdoor kent hij volledige artistieke vrijheid en is hij onafhankelijk van grote studio's. Cronenberg heeft een zeer herkenbare stijl en hij wordt daarom gezien als filmauteur. Hoewel zijn films nooit heel erg succesvol zijn geweest, heeft hij een enorme fanbase en een cultreputatie weten op te bouwen.

Zijn succesvolste films zijn Videodrome, The Fly, Dead Ringers, Crash, A History of Violence en Eastern Promises. In 2018 werd aan hem de Gouden Leeuw oeuvre prijs toegekend.

Hij speelt een rol in de 5de aflevering van het 3de seizoen in Star Trek Discovery. Zijn kenmerkende bril is hierin ook aanwezig.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek