Een actrice op haar retour hoopt op een comeback in de remake van een beroemde film waarin haar moeder schitterde.
Onderwerp
Hollywood
Titel
Maps to the stars
Regisseur
David Cronenberg 1943-
Componist
Howard Shore 1946-
Acteur
Julianne Moore Mia Wasikowska Robert Pattinson John Cusack
Taal
Engels
Uitgever
Twin Pics, 2014
1 dvd-video
Oorspr. opname
2014
Speelduur
141 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5414939769214
mooov

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een satire van David Cronenberg (Eastern promises; Videodrome) met Julianne Moore (What Maisie knew), Mia Wasikowska en John Cusack. Havana Segrand, een actrice op haar retour, hoopt op een comeback in de remake van een beroemde film waarin haar moeder schitterde. Een jonge vrouw met een duister verleden wordt haar persoonlijke assistent. Alle personages worden gedreven door een zucht naar rijkdom en roem, en langzamerhand wordt duidelijk wat hun onderlinge relaties zijn. Pauline Kleijer (Volkskrant 28-8-'14) geeft 3 sterren: 'Maps to the Stars is een film die in gelijke mate aantrekt en afstoot. Cronenberg biedt zowel een geestige kijk op roem als een tamelijk zwakke horrorfantasie en een vergezocht psychologisch relaas over familiebanden. De mix is origineel en fascinerend, maar uiteindelijk teleurstellend.' Cronenberg was in Cannes genomineerd voor de Gouden palm, Moore won de prijs voor Beste actrice.

Over David Cronenberg

CC BY-SA 2.5 - Foto van/door No machine-readable author provided. Nikita~commonswiki assumed (based on copyright claims).

David Paul Cronenberg (Toronto, 15 maart 1943) is een Canadees filmregisseur die gespecialiseerd is in het maken van horrorfilms en psychologische thrillers. Veel van deze films bevatten ook futuristische en maatschappijkritische elementen.

Cronenberg schrijft, regisseert en produceert zijn meeste films in eigen beheer voor een laag budget. Hierdoor kent hij volledige artistieke vrijheid en is hij onafhankelijk van grote studio's. Cronenberg heeft een zeer herkenbare stijl en hij wordt daarom gezien als filmauteur. Hoewel zijn films nooit heel erg succesvol zijn geweest, heeft hij een enorme fanbase en een cultreputatie weten op te bouwen.

Zijn succesvolste films zijn Videodrome, The Fly, Dead Ringers, Crash, A History of Violence en Eastern Promises. In 2018 werd aan hem de Gouden Leeuw oeuvre prijs toegekend.

Hij speelt een rol in de 5de aflevering van het 3de seizoen in Star Trek Discovery. Zijn kenmerkende bril is hierin ook aanwezig.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties