Titel
Spider
Regisseur
David Cronenberg 1943-
Naar het werk van
Patrick McGrath
Acteur
Ralph Fiennes Miranda Richardson Gabriel Byrne
Taal
Engels
Uitgever
Lions Gate, 2008 | Andere uitgaves
1 dvd-video
Oorspr. opname
2002
Speelduur
ca. 95 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Engels voor slechthorenden Gebaseerd op de gelijknamige roman van Patrick McGrath
EAN
5060052412058

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 26 keer in Vlaamse bibliotheken

Over David Cronenberg

CC BY-SA 2.5 - Foto van/door No machine-readable author provided. Nikita~commonswiki assumed (based on copyright claims).

David Paul Cronenberg (Toronto, 15 maart 1943) is een Canadees filmregisseur die gespecialiseerd is in het maken van horrorfilms en psychologische thrillers. Veel van deze films bevatten ook futuristische en maatschappijkritische elementen.

Cronenberg schrijft, regisseert en produceert zijn meeste films in eigen beheer voor een laag budget. Hierdoor kent hij volledige artistieke vrijheid en is hij onafhankelijk van grote studio's. Cronenberg heeft een zeer herkenbare stijl en hij wordt daarom gezien als filmauteur. Hoewel zijn films nooit heel erg succesvol zijn geweest, heeft hij een enorme fanbase en een cultreputatie weten op te bouwen.

Zijn succesvolste films zijn Videodrome, The Fly, Dead Ringers, Crash, A History of Violence en Eastern Promises. In 2018 werd aan hem de Gouden Leeuw oeuvre prijs toegekend.

Hij speelt een rol in de 5de aflevering van het 3de seizoen in Star Trek Discovery. Zijn kenmerkende bril is hierin ook aanwezig.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek