Dvd
Engels

Stereo ; Crimes of the future

David Cronenberg (regisseur)

Stereo ; Crimes of the future

Bevat
Titel
Stereo ; Crimes of the future
Regisseur
David Cronenberg 1943-
Taal
Engels
Uitgever
Reel23, [jaar van uitgave niet vastgesteld]
1 dvd-video + informatieblad
Speelduur
130 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands, Duits, Frans, Fins, Spaans
ISBN
9789058492579

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 5 keer in Vlaamse bibliotheken

Over David Cronenberg

CC BY-SA 2.5 - Foto van/door No machine-readable author provided. Nikita~commonswiki assumed (based on copyright claims).

David Paul Cronenberg (Toronto, 15 maart 1943) is een Canadees filmregisseur die gespecialiseerd is in het maken van horrorfilms en psychologische thrillers. Veel van deze films bevatten ook futuristische en maatschappijkritische elementen.

Cronenberg schrijft, regisseert en produceert zijn meeste films in eigen beheer voor een laag budget. Hierdoor kent hij volledige artistieke vrijheid en is hij onafhankelijk van grote studio's. Cronenberg heeft een zeer herkenbare stijl en hij wordt daarom gezien als filmauteur. Hoewel zijn films nooit heel erg succesvol zijn geweest, heeft hij een enorme fanbase en een cultreputatie weten op te bouwen.

Zijn succesvolste films zijn Videodrome, The Fly, Dead Ringers, Crash, A History of Violence en Eastern Promises. In 2018 werd aan hem de Gouden Leeuw oeuvre prijs toegekend.

Hij speelt een rol in de 5de aflevering van het 3de seizoen in Star Trek Discovery. Zijn kenmerkende bril is hierin ook aanwezig.

Lees verder op Wikipedia