Dvd
Engels

Californication. The fifth season

David Duchovny (acteur), Natascha McElhone (acteur), Madeleine Martin (acteur)
De seks- en drugsverslaafde schrijver Hank Moody probeert een goede band op te bouwen met zijn dochter en ook de liefde van zijn leven terug te winnen.
Bevat
Disc 1 JFK -> LAX ; The way of the fist ; Boys & girls ; Waiting for the miracle ; The ride-along ; Love song (Afl. 1-6)
Disc 2 Here I go again ; Raw ; At the movies ; Perverts & whores ; The party ; Hell ain't a bad place to be (Afl. 7-12)
Titel
Californication. The fifth season
Acteur
David Duchovny Natascha McElhone Madeleine Martin Evan Handler Pamela Adlon
Taal
Engels
Uitgever
Showtime Entertainment, 2012
2 dvd-video's
Speelduur
ca. 328 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands, Engels, Engels voor slechthorenden, Deens, Fins, Noors, Zweeds
EAN
5050582899801

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 19 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Seizoen 5 (2012) van de Amerikaanse komische televisieserie met als hoofdpersoon Hank Moody (David Duchovny), een seks- en alcoholverslaafde schrijver met 'writer's block' die van New York naar Californië is verhuisd. Hij was lang samen met Karen (Natascha McElhone), die hij nog steeds terug hoopt te winnen en probeert een band op te bouwen met hun jong volwassen dochter Becca (Madeleine Martin). Rosan Hollak (NRC 25-2-'12) over seizoen 5: '(...) Alle elementen die de tv-serie typeren - drank, seks, het grove taalgebruik, de spitse grappen - werden in de eerste vijf minuten gevat. Met name in die humor ligt het geheim van Californication: het eeuwig uitgestreken gezicht van Moody, de absurde situaties en de scherpe dialogen van producent en schrijver Tom Kapinos maken de serie, ook na vier seizoenen, nog steeds een genot om naar te kijken. (...)' Uitgezonden op Comedy Central. Duchovny won in 2008 met deze rol een Golden Globe. Met extra's.

Over David Duchovny

CC BY 3.0 - Foto van/door David Shankbone

David William Duchovny (New York, 7 augustus 1960) is een Amerikaans televisie- en filmacteur. Hij won in 1997 een Golden Globe voor zijn hoofdrol als FBI-agent Fox Mulder in de sciencefictionserie The X-Files en in 2008 een tweede voor die als Hank Moody in de komedieserie Californication. Duchovny maakte in 1988 zijn film- en acteerdebuut als niet bij naam genoemde gast op de verjaardag van hoofdpersonage Tess McGill (Melanie Griffith) in de romantische komedie Working Girl.

Acteercarrière

Duchovny studeerde aan de Princeton-universiteit en behaalde een master in literatuur aan Yale. Voor hij doorbrak als hoofdrolspeler in The X-Files (1993-2002) was hij te zien in meerdere afleveringen van series als Twin Peaks (als vrouwelijke agent), Red Shoe Diaries en The Larry Sanders Show. In het laatstgenoemde programma paro…Lees verder op Wikipedia

Suggesties