Boek
Frans
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Charlotte : roman

David Foenkinos (auteur)
+1
Charlotte : roman
×
Charlotte : roman Charlotte : roman

Charlotte : roman

In de reeks:
Nrf
De joods-Duitse schilderes Charlotte Salomon (1917-1943) ontvlucht de nazi's naar Parijs, waar zij haar meesterwerk schildert.
Titel
Charlotte : roman
Auteur
David Foenkinos 1974-
Taal
Frans
Editie
1
Uitgever
[Paris]: Gallimard, 2014 | Andere uitgaves
220 p.
ISBN
9782070145683 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een geromantiseerde biografie over het leven van de Joods-Duitse kunstenares Charlotte Salomon (1917-1943). Charlottes leven wordt getekend door het verlies van haar moeder en de opkomst van het antisemitisme. De vaak ongrijpbare, dromerige Charlotte heeft twee grote passies: schilderen en haar eerste grote liefde Alfred. Tijdens haar onderduikperiode in Frankrijk stort Charlotte zich op een groots werk over haar leven. Eenmaal voltooid, overhandigt ze haar werk aan een bevriende arts met de woorden: C'est toute ma vie. Een prachtig, hartverscheurend verhaal over een getalenteerde, bijzondere jonge vrouw. Het boek is geschreven als een prozagedicht. Elke strofe bevat 10 à 20 korte regels. De stijl is sober en minimalistisch. De woordkeus is treffend en krachtig. De Franse schrijver Foenkinos (1974) is een zeer geliefd auteur. Zijn werk wordt wereldwijd vertaald en won al vele prijzen. Deze roman won terecht de Prix Renaudot en de Prix Goncourt des Lycéens. Een integere, donkere roman …Lees verder

Over David Foenkinos

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door ActuaLitté

David Foenkinos (Parijs, 28 oktober 1974) is een Franse schrijver. Hij heeft romans en jeugdboeken gepubliceerd en enkele scenario’s voor toneel en film geschreven. Samen met zijn broer Stéphane Foenkinos heeft hij twee films geregisseerd.

Levensloop

David Foenkinos studeerde letteren aan de Sorbonne in Parijs. Na zijn studie werd hij gitaarleraar. In 2001 verscheen zijn eerste boek Inversion de l'idiotie bij uitgeverij Gallimard in Parijs. Op dat moment werkte hij als persvoorlichter bij Gallimard. Daarna publiceerde hij vrijwel ieder jaar een nieuw boek. Meestal romans, die vaak over de liefde gaan, maar ook twee kinderboeken en de geromantiseerde biografie Lennon over het leven van John Lennon.

In 2009 verschijnt La Délicatesse, zijn doorbraak in Frankrijk. Samen met zijn broer Stéphane Foenkinos schrijft hij het script voor de verfilming van dit boek. In 2011 publiceert hij Les Souvenirs, zi…Lees verder op Wikipedia