Een excentrieke oude man is nog steeds niet over de breuk van vele jaren geleden met zijn vrouw heen.
Taal
Engels
Uitgever
September Film, © 2016
1 dvd-video
Oorspr. opname
2014
Speelduur
97 min.
Aantekening
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
8718836862618

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Drama van David Gordon Green (Our brand of crisis; Joe; Prince Avalanche) met topacteurs Al Pacino en Holly Hunter. A.J. Manglehorn is een sombere zestiger die werkt als slotenmaker in een stadje in Texas en een teruggetrokken leven leidt. Hij treurt nog steeds om zijn grote liefde Clara die door zijn eigen fout uit zijn leven verdween en heeft een slechte relatie met zijn zoon. Bankbediende Dawn (Hunter) heeft een zwak voor hem, maar hun relatie heeft niet veel kans. De recensenten prijzen de rol van Pacino, maar zijn verder kritisch. Floortje Smit (Volkskrant 13-7-'16) geeft 3 sterren: '(...) De soms wat surrealistische scènes van Green zijn lichtpuntjes in het sombere script. (...) Daardoor blijf je toch wat teleurgesteld achter: waarom moesten we nou anderhalf uur investeren in zo'n man, behalve natuurlijk om Pacino weer eens op dreef te zien?' Genomineerd voor een Gouden leeuw in Venetië.

Over David Gordon Green

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door isabelle VERONESE from ELBEUF, France

David Gordon Green (Little Rock, 9 april 1975) is een Amerikaans filmregisseur, scenarioschrijver en producent.

Carrière

David Gordon Green werd in 1975 geboren in Little Rock (Arkansas) en groeide op in Richardson (Texas). Zijn vader, Hubert Gordon Green jr., was de decaan van een medische school en zijn moeder, Ann Hunter, was een instructrice in bevallingstechnieken.

Green studeerde filmregie aan de Universiteit van North Carolina. Tijdens zijn studie maakte hij twee korte films, Pleasant Grove en Physical Pinball. In 2000 volgde zijn debuutfilm George Washington, over een groepje kinderen in een armzalig stadje in North Carolina.

In de daaropvolgende jaren werd Green vooral bekend als de regisseur van komedies, waarvoor hij regelmatig samenwerkte met acteur Danny McBride. Zo regisseerde hij onder meer Pineapple Express (2008), Your Highness (2011)…Lees verder op Wikipedia

Suggesties