Het begin van alles : een nieuwe geschiedenis van de mensheid

David Graeber (auteur), David Wengrow (auteur)
+1
Het begin van alles : een nieuwe geschiedenis van de mensheid
×
Het begin van alles : een nieuwe geschiedenis van de mensheid Het begin van alles : een nieuwe geschiedenis van de mensheid

Het begin van alles : een nieuwe geschiedenis van de mensheid

Genre:
Nieuwe kijk op de algemene geschiedenis van de menselijke samenleving.
Titel
Het begin van alles : een nieuwe geschiedenis van de mensheid
Auteur
David Graeber David Wengrow
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The dawn of everything : a new history of humanity
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2022
2 cd
Speelduur
31:13
Oorspr. uitgever
Maven Publishing
Aantekening
Nederlandse stem Stem: Vrouw
CDR
a478501
Plaatsingssuggestie
905.2 (SISO) Thema's (ZIZO)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

‘Het begin van alles’ biedt een nieuwe kijk op de menselijke geschiedenis en samenleving. Het gaat in tegen meer gangbare verhalen zoals opgeschreven door bijvoorbeeld Jared Diamond en Yuval Noah Harari, en laat zien dat ongelijkheid en discriminatie niet ingebakken hoeven te zitten in een complexe samenleving. Als we dit idee loslaten, kunnen we met meer inventiviteit en daadkracht onze huidige samenleving inrichten. Informatief en engagerend geschreven. Het boek zal met name geoefende lezers aanspreken. Met kaarten. David Graeber (New York, 1961 - Venetië, 2020) was een wereldberoemde Amerikaans-Britse schrijver, academisch docent, antropoloog en vakbondsbestuurder. Zijn werk werd in meer dan vijftien landen uitgegeven.

Over David Graeber

CC BY 2.0 - Foto van/door Guido van Nispen from amsterdam, the netherlands

David Graeber (New York, 12 februari 1961 - Venetië, 2 september 2020) was een Amerikaanse antropoloog en anarchistisch activist. Hij wordt door vakgenoot Maurice Bloch omschreven als de beste theoreticus in de antropologie, wereldwijd.

Leven en werk

Graeber promoveerde in de antropologie op de uitkomsten van veldwerk op Madagaskar (dissertatie: The Disastrous Ordeal of 1987: Memory and Violence in Rural Madagascar). Een centraal thema in zijn werk is de manier waarop verschillende samenlevingen (economische of andere) waarde toekennen aan goederen, diensten of principes, en in het verlengde daarvan, hoe ze omgaan met geld en schulden. Over dit thema schreef hij het boek Schuld: de eerste 5000 jaar (Nederlandse uitgave 2012; oorspronkelijke titel Debt: The First 5,000 Years, 2011), dat vooral de relatie tussen schuld en macht analyseert.

Vanaf 1998 was Graeber verbond…Lees verder op Wikipedia