Blauwe demonen

David Hewson (auteur)
+1
Blauwe demonen
×
Blauwe demonen Blauwe demonen

Blauwe demonen

In de reeks:
Genre:
Detective Nic Costa gaat na de moord op een Italiaanse politicus de strijd aan met een terrorist die is geobsedeerd door de Etrusken.
Titel
Blauwe demonen
Auteur
David Hewson
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The blue demon
Editie
2
Uitgever
Utrecht: De Fontein, 2015 | Andere uitgaven
448 p.
ISBN
9789026137280 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Terwijl in Rome de voorbereidingen getroffen worden voor een bijeenkomst van de G8 wordt een parlementariër ontvoerd en vermoord. Het lijkt op moorden van twintig jaar geleden toen een groep die zich de Blauwe Demonen noemde zogenaamd uit naam van de Etrusken aanslagen en moorden pleegde. De verschillende politie- en veiligheidsdiensten werken net als toen nog steeds langs elkaar heen. Terwijl diverse aanslagen volgen, roept de president een groepje mensen bij elkaar dat hij vertrouwt en hij geeft hen opdracht de zaak te onderzoeken. Achtste deel in een serie rond rechercheur Nic Costa. Dit deel met een premier die qua handelen veel weg heeft van Berlusconi die met de G8-top in het centrum van Rome de stad ontwricht. Alles vanwege zijn hang naar aanzien en persoonlijke glorie. Het is een spannend maar tamelijk gecompliceerd verhaal, dat mede gebaseerd is op het bestaan van Gladio, de geheimzinnige Navo-organisatie die in Italië na een eventuele Sovjetbezetting verzetsdaden had moeten …Lees verder

Over David Hewson

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door Mark Bothwell (Bodsham at en.wikipedia)

David Hewson (9 januari 1953) is een Brits schrijver van misdaad- en mysterieboeken. Zijn series van moderne misdaad spelen zich af in Rome, met in de hoofdrol detective Nic Costa. Het eerste deel was getiteld A Season for the Dead en werd tot dusver gevolgd door tien sequels.

Levensloop

Hewson verliet zijn school op zijn zeventiende en werkte voor een plaatselijke krant in het noorden van Engeland. Later werd hij verslaggever voor The Times en redacteur bij The Independent. Hij was lid van het International Thriller Writers Inc tot 2009. In 2011 werd Hewson gevraagd de 'novelisation' te schrijven van de populaire Deense dramaserie The Killing.

Bibliografie

Boeken

  • 1986 - Shanghai Thunder
  • 1995 - Semana Santa (ook bekend onder de titel Death in Seville)
  • 1997 - Epiphany (Waan…Lees verder op Wikipedia