Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Wanneer een jonge vrouw op zoek gaat naar haar tante die in Venetie͏̈ is verdwenen, stuit ze op enkele mysterieuze brieven waarin zij beiden ook een rol spelen.
Onderwerp
Venetië
Titel
Dans van de doden
Auteur
David Hewson
Vertaler
Willeke Lempens
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Carnival for the dead
Editie
1
Uitgever
Utrecht: De Fontein, 2012
432 p.
ISBN
9789026133404 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Forensisch patholoog Teresa Lupo uit Rome reist met haar moeder naar Venetië omdat haar tante Sofia verdwenen lijkt te zijn nadat ze haar een vreemde brief met haar sleutels stuurde en al bijna een week haar telefoon niet opneemt. Als ze in Venetië aankomen, worden ze begroet door een man gekleed als middeleeuwse pestdokter. Hoewel het volop carnaval is, heeft Teresa direct het gevoel dat dit niet klopt. In Sofia’s flat vinden ze een vreemde brief over zowel Teresa als Sofia, later gevolgd door nieuwe brieven. Die, en Teresa’s onderzoek met hulp van Sofia’s buren, een oude collega en de politie, wijzen steeds meer naar het verleden van Sofia, Teresa én Venetië. De Britse auteur (1953) van misdaadromans woonde jaren in Italië en is bekend door zijn in Italië spelende Nic Costa detectives, waarvan dit de tiende is, al werkt Nic hier aan een andere zaak. Het uitstekend vertelde, spannende verhaal besteedt veel aandacht aan de hoofdpersonen en verwerkt de Venetiaanse cultuurgeschiedenis b…Lees verder

Over David Hewson

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Mark Bothwell (Bodsham at en.wikipedia)

David Hewson (9 januari 1953) is een Brits schrijver van misdaad- en mysterieboeken. Zijn series van moderne misdaad spelen zich af in Rome, met in de hoofdrol detective Nic Costa. Het eerste deel was getiteld A Season for the Dead en werd tot dusver gevolgd door tien sequels.

Levensloop

Hewson verliet zijn school op zijn zeventiende en werkte voor een plaatselijke krant in het noorden van Engeland. Later werd hij verslaggever voor The Times en redacteur bij The Independent. Hij was lid van het International Thriller Writers Inc tot 2009. In 2011 werd Hewson gevraagd de 'novelisation' te schrijven van de populaire Deense dramaserie The Killing.

Bibliografie

Boeken