Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De binnenste cirkel

David Hewson (auteur), Gert Van Santen (vertaler)
Wanneer de Romeinse rechercheur Nic Costa op uitnodiging van een hooggeplaatste maffiabaas undercover gaat bij de Calabrese mafia, lijkt hem dit goed af te gaan, maar verraad en onheil liggen op de loer.
Titel
De binnenste cirkel
Auteur
David Hewson
Vertaler
Gert Van Santen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The savage shore
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2018
329 p.
ISBN
9789022584170 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De Romeinse rechercheur Nic Costa krijgt de opdracht om te infiltreren in de ‘Ndrangheta, de lokale maffia in de Italiaanse kusttreek Calabrië. Een hooggeplaatste maffiabaas heeft een deal met de politie gesloten. In ruil voor een nieuw leven voor hem en zijn familie, levert hij hen de nodige kopstukken uit de onderwereld. Nic moet in korte tijd het vertrouwen winnen van deze lokale ‘Ndrangheta om deze uiterst gevaarlijke missie te laten slagen. Verraad ligt op de loer en niemand is te vertrouwen in dit afgelegen gebied in Italië. Niets gaat volgens plan en Nic en zijn team zijn hun leven allesbehalve zeker. Dit is de tiende* Nic Costa thriller van de hand van David Hewson. Het boek is goed op zichzelf te lezen en houdt de lezer geboeid van begin tot eind. Het verhaal is opgedeeld in zeven delen. Ieder deel begint met een stukje geschiedenis en mythologie. Tevens wordt er verteld over de oorsprong van de ‘Ndrangheta, waardoor het boek naast vermakelijk ook erg interessant en informati…Lees verder

Calabrese toestanden

De politie in Calabrië krijgt hulp van een Nigeriaanse vluchteling en van de maffia zelf.

'Op een smoorhete nazomermiddag om drie uur zat Emmanuel Akindele achter de toog van de Zanzibar en gaf het dwergzijdeaapje Jackson zijn eerste straffe cocktail van die dag." Wat een heerlijk begin van deze thriller, die speelt in het slecht begaanbare, ongerepte diepe zuiden van Italië - domein van de 'Ndrangheta, de Calabrese variant van de maffia. Emmanuel is een bootvluchteling die door mensensmokkelaars is verkocht aan de 'Ndrangheta om zijn overtocht terug te verdienen. De Nigeriaan slijt zijn dagen tussen een oude flipperkast, drankflessen en een humeurig, verslaafd aapje. Per ongeluk is Emmanuel er getuige van dat twee mannen aan de bar geld eisen in ruil voor bescherming. Niet ongewoon in dat deel van Italië. Emmanuels baas pikt dat niet en laat de mannen doodschieten. Denkt hij. Emmanuel snapt niets van wat hij dan ziet.

De scène is onderdeel van een plan dat de 'Ndrangheta een grote slag moet toebrengen. Een hoge maffiabaas heeft Justitie in Rome …Lees verder

Over David Hewson

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door Mark Bothwell (Bodsham at en.wikipedia)

David Hewson (9 januari 1953) is een Brits schrijver van misdaad- en mysterieboeken. Zijn series van moderne misdaad spelen zich af in Rome, met in de hoofdrol detective Nic Costa. Het eerste deel was getiteld A Season for the Dead en werd tot dusver gevolgd door tien sequels.

Levensloop

Hewson verliet zijn school op zijn zeventiende en werkte voor een plaatselijke krant in het noorden van Engeland. Later werd hij verslaggever voor The Times en redacteur bij The Independent. Hij was lid van het International Thriller Writers Inc tot 2009. In 2011 werd Hewson gevraagd de 'novelisation' te schrijven van de populaire Deense dramaserie The Killing.

Bibliografie

Boeken

  • 1986 - Shanghai Thunder
  • 1995 - Semana Santa (ook bekend onder de titel Death in Seville)
  • 1997 - Epiphany (Waan…Lees verder op Wikipedia

Suggesties