In het Venetie͏̈ van 1943 verbergt een 18-jarige weesjongen een Joodse broer en zus.
Titel
De engel van Venetië
Auteur
David Hewson
Vertaler
Ans van der Graaff David Orthel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The garden of angels
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, copyright 2021
383 p.
ISBN
9789022592595 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In het heden overhandigt een stervende Paolo zijn kleinzoon Nico gefaseerd zijn neergepende levensverhaal. Nico ontdekt dat in 1943 zijn grootvader als 18-jarige twee voortvluchtige Joden, Mika en Vanni, verborg en welke gevolgen dat had. Een vlot geschreven, boeiende en bedachtzame historisch geïnspireerde roman die zeer authentiek aanvoelt. Met Paolo zet de schrijver een interessant personage neer dat je graag wilt volgen. Omdat de sfeer zo authentiek is, voelt de switch naar de stukken in het heden bijna als een inbreuk. Deze lezen bovendien vaak als een lesje voor de lezer die nog niet helemaal mee is met alle onthullingen. De geheimen van Paolo zijn behoorlijk voorspelbaar, net als het einde van het verhaal. Wel een absolute aanrader voor liefhebbers van historisch geïnspireerde spannende romans. De Britse auteur (1953) is bekend van onder meer zijn misdaadromans met de Amsterdamse rechercheur Pieter Vos in de hoofdrol.

Over David Hewson

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door Mark Bothwell (Bodsham at en.wikipedia)

David Hewson (9 januari 1953) is een Brits schrijver van misdaad- en mysterieboeken. Zijn series van moderne misdaad spelen zich af in Rome, met in de hoofdrol detective Nic Costa. Het eerste deel was getiteld A Season for the Dead en werd tot dusver gevolgd door tien sequels.

Levensloop

Hewson verliet zijn school op zijn zeventiende en werkte voor een plaatselijke krant in het noorden van Engeland. Later werd hij verslaggever voor The Times en redacteur bij The Independent. Hij was lid van het International Thriller Writers Inc tot 2009. In 2011 werd Hewson gevraagd de 'novelisation' te schrijven van de populaire Deense dramaserie The Killing.

Bibliografie

Boeken

  • 1986 - Shanghai Thunder
  • 1995 - Semana Santa (ook bekend onder de titel Death in Seville)
  • 1997 - Epiphany (Waan…Lees verder op Wikipedia

Suggesties