Rechercheur Sarah Lund onderzoekt in Kopenhagen de moorden op soldaten die meededen aan een geheime missie in Afghanistan.
Titel
De killing. 2
Auteur
David Hewson
Naar het werk van
Søren Sveistrup
Vertaler
Nienke Van Der Meulen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The killing II
Editie
2
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2014 | Andere uitgaves
Aantekening
Gebaseerd op het oorspronkelijke scenario van de tv-serie The Killing geschreven door Søren Sveistrup
ISBN
9789022570043 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 200 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een jong, halfnaakt meisje in het woud, rent voor haar leven. De lichtvlek die een zaklantaarn op de grond werpt, volgt haar in een rustig tempo. De achtervolger is zeker van zijn zaak. Deze beginscène is duidelijk, dit kan nooit goed aflopen.
De immens populaire Deense televisieserie The Killing barst van de suspense. Het eerste deel van de serie zal de kijkers weken lang nagelbijtend bezighouden met de vraag wie Nanna Birk Larssen vermoord heeft. Scandinavische misdaadseries hebben een ijzersterke reputatie, maar deze bloedstollende thriller van scenarioschrijver Søren Sveistrup breekt alle records. Er volgen nog de series twee en drie, alle opgebouwd op hetzelfde stramien: misdaadrecherche, de persoonlijke achtergrond van het slachtoffer en de politieke scene hebben een min of meer gelijk aandeel in het verhaal en hoe verder het moordonderzoek vordert, hoe sterker er een diffuus licht valt op de verstrengeling van de drie.
Van de eerste twee delen is intussen de r…Lees verder
Als het Lennart Brix niet lukt de moord op een advocaat op te lossen, wordt Sarah Lund er toch weer bijgehaald. Diverse soldaten worden vermoord en het spoor leidt naar Afghanistan waar de officiële lezing van een incident niet blijkt te kloppen. Dat heeft ook politieke consequenties. Lund bijt zich als een terriër vast in de zaak wat haar niet door iedereen in dank wordt afgenomen. De televisieserie met dezelfde titel is op dvd razend populair en wordt gezien als een van de beste krimi’s van de laatste tijd. Ook dit tweede deel uit een serie van drie is razend spannend, zeer onderhoudend en natuurlijker geschreven dan deel 1 'De killing'*. Het boek is weer gebaseerd op het tv-scenario en volgt dezelfde verhaallijnen. Het taalgebruik is niet moeilijk en de verhaallijnen met elk hun eigen echte interessante hoofdpersonen zijn boeiend en goed te volgen. Net als de serie zelf zal de liefhebber het knap geconstrueerde verhaal niet eerder weg kunnen leggen dan na de laatste bladzijde. Deel…Lees verder

Over David Hewson

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door Mark Bothwell (Bodsham at en.wikipedia)

David Hewson (9 januari 1953) is een Brits schrijver van misdaad- en mysterieboeken. Zijn series van moderne misdaad spelen zich af in Rome, met in de hoofdrol detective Nic Costa. Het eerste deel was getiteld A Season for the Dead en werd tot dusver gevolgd door tien sequels.

Levensloop

Hewson verliet zijn school op zijn zeventiende en werkte voor een plaatselijke krant in het noorden van Engeland. Later werd hij verslaggever voor The Times en redacteur bij The Independent. Hij was lid van het International Thriller Writers Inc tot 2009. In 2011 werd Hewson gevraagd de 'novelisation' te schrijven van de populaire Deense dramaserie The Killing.

Bibliografie

Boeken

  • 1986 - Shanghai Thunder
  • 1995 - Semana Santa (ook bekend onder de titel Death in Seville)
  • 1997 - Epiphany (Waan…Lees verder op Wikipedia