Inspecteur Sarah Lund krijgt een tip over een moordplan op de premier. Als het dochtertje van de eigenaar van een havenbedrijf wordt ontvoerd, krijgt het onderzoek een heel andere wending. Romanbewerking van de Deense tv-serie.
Titel
De killing. 3
Auteur
David Hewson
Naar het werk van
Søren Sveistrup
Vertaler
Herman Van der Ploeg
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The killing III
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2014
399 p.
Aantekening
Gebaseerd op het oorspronkelijke scenario van de tv-serie The Killing geschreven door Søren Sveistrup
ISBN
9789022568156 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Na een brand in een bedrijf krijgt inspecteur Sarah Lund een tip over een moordplan op de premier. Als het dochtertje van de eigenaar van het bedrijf wordt ontvoerd, krijgt het onderzoek een heel andere wending. Lund ontdekt een link met een moord die jaren geleden gepleegd werd en haar onderzoek is er dan ook op gericht om de ogenschijnlijk niets met elkaar makende zaken met elkaar te verbinden, waarbij de terugkeer van het ontvoerde meisje prioriteit heeft. De tv-serie met dezelfde titel is op dvd al geruime tijd razend populair en wordt gezien als een van de beste crimi’s van de laatste tijd. Net als de eerste twee delen is ook dit derde deel weer razend spannend, zeer onderhoudend geschreven en weer gebaseerd op het tv-scenario waarbij het dezelfde verhaallijnen volgt. Het taalgebruik is niet moeilijk, de verhaallijnen met ieder hun eigen echte, interessante hoofdpersonen boeiend en goed te volgen en net als bij de tv-serie zal de volwassen liefhebber van thrillers het knap gecons…Lees verder

Over David Hewson

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Mark Bothwell (Bodsham at en.wikipedia)

David Hewson (9 januari 1953) is een Brits schrijver van misdaad- en mysterieboeken. Zijn series van moderne misdaad spelen zich af in Rome, met in de hoofdrol detective Nic Costa. Het eerste deel was getiteld A Season for the Dead en werd tot dusver gevolgd door tien sequels.

Levensloop

Hewson verliet zijn school op zijn zeventiende en werkte voor een plaatselijke krant in het noorden van Engeland. Later werd hij verslaggever voor The Times en redacteur bij The Independent. Hij was lid van het International Thriller Writers Inc tot 2009. In 2011 werd Hewson gevraagd de 'novelisation' te schrijven van de populaire Deense dramaserie The Killing.

Bibliografie

Boeken

  • 1986 - Shanghai Thunder
  • 1995 - Semana Santa (ook bekend onder de titel Death in Seville)
  • 1997 - Epiphany (Waan…Lees verder op Wikipedia