Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De Pantheon getuige

David Hewson (auteur), Ineke van den Elskamp (vertaler)
De politie krijgt een inbraakmelding vanuit het Pantheon. Wanneer Nic Costa en Gianni Peroni in de Romeinse tempel aankomen, ontdekken zij een lijk onder de vers gevallen sneeuw. In de rug van het slachtoffer is een mysterieus symbool gekerfd. Al snel staat de FBI op de stoep en die wil, geheel tegen de zin van de Italianen, het onderzoek overnemen.
Titel
De Pantheon getuige
Auteur
David Hewson
Vertaler
Ineke van den Elskamp
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The sacred cut
Editie
6
Uitgever
Baarn: De Fontein, 2010 | Andere uitgaven
429 p.
ISBN
9789026128202 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Midden onder het open dak van het Pantheon in Rome wordt het lijk van een naakte Amerikaanse vrouw gevonden; in haar rug is een bepaald symbool gekerfd. De drie uit de vorige romans van Hewson bekende Romeinse politiemannen worden aan het werk gezet om uit te vinden wie dit gedaan heeft en waarom. Daarbij worden ze o.a. gehinderd door hevige sneeuwval en iemand van de Amerikaanse ambassade die hen niet volledig inlicht. Ondertussen heeft de lezer al een beeld van de dader omdat een deel van diens acties al voor hem onthuld is. Het verhaal biedt eigenlijk weinig meer dan menig ander boek in dit genre. Ook de ontknoping is voor een doorgewinterde lezer geen openbaring; wie minder vergelijkbare boeken kent zal echter behoorlijk verrast zijn. Toch weet de auteur zijn verhaal qua spanningsopbouw net datgene mee te geven waardoor het boven het gemiddelde uitstijgt; bovendien zijn z'n hoofdfiguren mensen met herkenbare hebbelijkheden. Voor wie Rome kent, is dit boek extra aardig omdat het zo…Lees verder

Over David Hewson

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door Mark Bothwell (Bodsham at en.wikipedia)

David Hewson (9 januari 1953) is een Brits schrijver van misdaad- en mysterieboeken. Zijn series van moderne misdaad spelen zich af in Rome, met in de hoofdrol detective Nic Costa. Het eerste deel was getiteld A Season for the Dead en werd tot dusver gevolgd door tien sequels.

Levensloop

Hewson verliet zijn school op zijn zeventiende en werkte voor een plaatselijke krant in het noorden van Engeland. Later werd hij verslaggever voor The Times en redacteur bij The Independent. Hij was lid van het International Thriller Writers Inc tot 2009. In 2011 werd Hewson gevraagd de 'novelisation' te schrijven van de populaire Deense dramaserie The Killing.

Bibliografie

Boeken

  • 1986 - Shanghai Thunder
  • 1995 - Semana Santa (ook bekend onder de titel Death in Seville)
  • 1997 - Epiphany (Waan…Lees verder op Wikipedia

Suggesties