De Romeinse lusthof

David Hewson (auteur), Janine van der Kooij (vertaler)
Als de politie in Rome onderzoek doet naar enkele gruwelijke, seksueel getinte moorden, komt al gauw een schatrijke, aristocratische verdachte naar voren met hooggeplaatste contacten.
Titel
De Romeinse lusthof
Auteur
David Hewson
Vertaler
Janine van der Kooij
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The garden of evil
Editie
1
Uitgever
Baarn: De Fontein, 2008
431 p.
ISBN
9789026126956 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Zesde deel in een politieserie met rechercheur Nic Costa in de hoofdrol. In een verlaten bijgebouw van een Romeins paleis worden een man en een vrouw dood aangetroffen voor een onbekend erotisch schilderij van Caravaggio, een meester voor wie Nic Costa een bijzondere belangstelling heeft. Het paleis behoort tot een telg van een oud Romeins adellijk geslacht, aanvoerder van een duister genootschap, de ‘Ekstatici’. Costa verdenkt de graaf van de moord op zijn vrouw Emily, maar komt niet verder, omdat de edelman zeer invloedrijk is. Dan krijgt hij hulp van zuster Agata, een expert op het gebied van 17de-eeuwse schilderkunst, die een verbinding weet te leggen tussen de tijd van Caravaggio en het heden. Goed en met grote kennis van zaken geschreven, spannend, mooi opgebouwd misdaadverhaal. Het historische centrum van Rome speelt een cruciale rol. Afzonderlijk leesbaar, maar met regelmatige verwijzingen naar de voorafgaande delen. De karaktertekening van de vaste personages wordt goed vastg…Lees verder

Over David Hewson

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Mark Bothwell (Bodsham at en.wikipedia)

David Hewson (9 januari 1953) is een Brits schrijver van misdaad- en mysterieboeken. Zijn series van moderne misdaad spelen zich af in Rome, met in de hoofdrol detective Nic Costa. Het eerste deel was getiteld A Season for the Dead en werd tot dusver gevolgd door tien sequels.

Levensloop

Hewson verliet zijn school op zijn zeventiende en werkte voor een plaatselijke krant in het noorden van Engeland. Later werd hij verslaggever voor The Times en redacteur bij The Independent. Hij was lid van het International Thriller Writers Inc tot 2009. In 2011 werd Hewson gevraagd de 'novelisation' te schrijven van de populaire Deense dramaserie The Killing.

Bibliografie

Boeken

  • 1986 - Shanghai Thunder
  • 1995 - Semana Santa (ook bekend onder de titel Death in Seville)
  • 1997 - Epiphany (Waan…Lees verder op Wikipedia