Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De stenen engel

David Hewson (auteur), Gert Van Santen (vertaler)
De laconieke Amsterdamse brigadier Pieter Vos wordt betrokken bij een moord- en verkrachtingszaak die hij vier jaar ervoor dacht te hebben opgelost. Daarnaast moet hij de strijd aangaan met zijn nieuwe ambitieuze commissaris, die hem zo gauw mogelijk wil ontslaan.
Titel
De stenen engel
Auteur
David Hewson
Vertaler
Gert Van Santen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Sleep baby sleep
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2017
393 p.
ISBN
9789022575857 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De Amsterdamse brigadier Pieter Vos vindt op de deur van zijn woonboot een briefje waarin hij wordt uitgemaakt voor een sukkel die dingen over het hoofd ziet. Al gauw krijgt dit briefje een vervolg als zijn hond wordt ontvoerd en hij naar begraafplaats Zorgvlied wordt gelokt waar hij twee dode mannen en een gedrogeerd naakt meisje vindt. Onmiddellijk moet hij denken aan een zaak van enkele jaren daarvoor, de Schone Slaapstermoorden, waarvoor hij iemand heeft gearresteerd, maar waarvan hij altijd heeft gedacht dat hij er meer daders moesten zijn. Ondertussen dient hij het hoofd te bieden aan de nieuwe ambitieuze commissaris Jillian Chandra, die zijn opsporingsmethoden te ouderwets en te traag vindt en hem daarom kwijt wil. Er volgen meer moorden en lange tijd tast de uitgedaagde Vos en zijn assistente Laura Bakker net als de lezer in het duister tot alles uiteindelijk op zijn plaats valt. Hewson (1953) zet overtuigend het moderne Amsterdam neer, terwijl het ingewikkelde verhaal met div…Lees verder

Over David Hewson

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Mark Bothwell (Bodsham at en.wikipedia)

David Hewson (9 januari 1953) is een Brits schrijver van misdaad- en mysterieboeken. Zijn series van moderne misdaad spelen zich af in Rome, met in de hoofdrol detective Nic Costa. Het eerste deel was getiteld A Season for the Dead en werd tot dusver gevolgd door tien sequels.

Levensloop

Hewson verliet zijn school op zijn zeventiende en werkte voor een plaatselijke krant in het noorden van Engeland. Later werd hij verslaggever voor The Times en redacteur bij The Independent. Hij was lid van het International Thriller Writers Inc tot 2009. In 2011 werd Hewson gevraagd de 'novelisation' te schrijven van de populaire Deense dramaserie The Killing.

Bibliografie

Boeken

  • 1986 - Shanghai Thunder
  • 1995 - Semana Santa (ook bekend onder de titel Death in Seville)
  • 1997 - Epiphany (Waan…Lees verder op Wikipedia