Dwarsligger
Nederlands

De Vaticaanse moorden

David Hewson (auteur), Ineke van den Elskamp (vertaler)
Wanneer in Rome een seriemoordenaar actief is die de vroege martelaren van het christendom imiteert, leidt het spoor al gauw naar het Vaticaan.
Titel
De Vaticaanse moorden
Auteur
David Hewson
Vertaler
Ineke van den Elskamp
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
A season for the dead
Editie
20ste dr.
Uitgever
Amsterdam: Dwarsligger, 2011
713 p. ; 12 cm
ISBN
9789049800642 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Deel van een serie in Rome spelende thrillers rond de jonge Italiaanse politieman Nic Costa. Het verhaal hakt er al gelijk goed in: de jonge universitaire docente Sara Farnese (specialiteit: vroege christendom), aan het werk in de Vaticaanse bibliotheek, wordt opgeschrikt als een collega van de universiteit, verward, met een pistool in de hand, een bloederige mensenhuid op haar bureau deponeert en luid roept 'Het bloed van de martelaren is het zaad van de kerk!' Even later wordt hij door de toegesnelde Zwitserse Garde doodgeschoten. In een naburige kerk worden nog twee lijken gevonden. Rechercheur Nic Costa krijgt de zaak in onderzoek, er volgen nog meer bloederige moorden en de sporen wijzen naar het Vaticaan, dat niet erg meewerkt, en naar schilderijen van martelaren van de zestiende-eeuwse kunstenaar Caravaggio. De invloed van Dan Brown is duidelijk, en ook het Vaticaan komt er niet goed af. Een goed geschreven, mooi opgebouwde, spannende sfeervolle thriller, met de jonge Nic Costa…Lees verder

Over David Hewson

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Mark Bothwell (Bodsham at en.wikipedia)

David Hewson (9 januari 1953) is een Brits schrijver van misdaad- en mysterieboeken. Zijn series van moderne misdaad spelen zich af in Rome, met in de hoofdrol detective Nic Costa. Het eerste deel was getiteld A Season for the Dead en werd tot dusver gevolgd door tien sequels.

Levensloop

Hewson verliet zijn school op zijn zeventiende en werkte voor een plaatselijke krant in het noorden van Engeland. Later werd hij verslaggever voor The Times en redacteur bij The Independent. Hij was lid van het International Thriller Writers Inc tot 2009. In 2011 werd Hewson gevraagd de 'novelisation' te schrijven van de populaire Deense dramaserie The Killing.

Bibliografie

Boeken

  • 1986 - Shanghai Thunder
  • 1995 - Semana Santa (ook bekend onder de titel Death in Seville)
  • 1997 - Epiphany (Waan…Lees verder op Wikipedia