Boek
Engels

The garden of evil

David Hewson (auteur)

The garden of evil

In de reeks:
Genre:
Als de politie in Rome onderzoek doet naar enkele gruwelijke, seksueel getinte moorden, komt al gauw een schatrijke, aristocratische verdachte naar voren met hooggeplaatste contacten.
Titel
The garden of evil
Auteur
David Hewson
Taal
Engels
Uitgever
London: Macmillan, 2008 | Andere uitgaven
437 p.
ISBN
9781405050234 (hardback) 9780330453998 (trade paperback)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Inspecteur Nic Costa onderzoekt in Rome de dood van een vrouw en een man, vermoord aangetroffen in een verlaten schildersatelier. Bij dit onderzoek ziet hij zijn jonge vrouw doodgeschoten worden door een gemaskerde man. Hij is ervan overtuigd dat dit de moordenaar is, maar aangezien de man een schatrijke, aristocraat is, zal het vrijwel onmogelijk zijn hem te pakken. Hij ontdekt dat deze figuur zich bezighoudt met gruwelijke, seksuele praktijken en slechts met groot doorzettingsvermogen en hulp uit onverwachte hoek weet hij de zaak op te lossen. De schrijver (Yorkshire, 1953) werkte geruime tijd voor de Times en heeft inmiddels zeven zeer bejubelde boeken op zijn naam staan, waarvan enkele 'Nic Costa'-boeken. Dit boek geeft veel informatie over Caravaggio's werk en diens leven, alsmede de nodige geschiedenis over het Rome in de 16de en 17de eeuw. Voor lezers die zulks niet interesseert blijft er weinig over in de trant van een spannende detectiveroman. Lay-out, lettertype en bindmarge…Lees verder

Over David Hewson

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door Mark Bothwell (Bodsham at en.wikipedia)

David Hewson (9 januari 1953) is een Brits schrijver van misdaad- en mysterieboeken. Zijn series van moderne misdaad spelen zich af in Rome, met in de hoofdrol detective Nic Costa. Het eerste deel was getiteld A Season for the Dead en werd tot dusver gevolgd door tien sequels.

Levensloop

Hewson verliet zijn school op zijn zeventiende en werkte voor een plaatselijke krant in het noorden van Engeland. Later werd hij verslaggever voor The Times en redacteur bij The Independent. Hij was lid van het International Thriller Writers Inc tot 2009. In 2011 werd Hewson gevraagd de 'novelisation' te schrijven van de populaire Deense dramaserie The Killing.

Bibliografie

Boeken

  • 1986 - Shanghai Thunder
  • 1995 - Semana Santa (ook bekend onder de titel Death in Seville)
  • 1997 - Epiphany (Waan…Lees verder op Wikipedia